Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Innovativt återvinningsprojekt gör skillnad för miljön!

2024-03-13

I somras startade Ahlsell och ETS Nord ett gemensamt återvinningsprojekt i syfte att uppmuntra våra gemensamma kunder till att samla in de spirolock som skyddar ventilationskanalerna före installation. Först ut att haka på initiativet är installationsföretaget Cretec som nu samlar in spirolocken vid ett stort renoveringsprojekt i Växjö.

Återvinningsprojektet föddes vid ett möte förra våren när Thomas Ericsson, Regional försäljningschef Klimat på Ahlsell och Henrik Ahlén, Country Manager på ETS Nord i Sverige diskuterade vad man tillsammans kunde göra för att se till att de produkter som tillverkas och säljs också kan återvinnas på rätt sätt. En idé som kom upp var att uppmuntra och förenkla insamlingen av spirolock ute på byggarbetsplatserna.

– Både Ahlsell och ETS Nord vill vara delaktiga i arbetet med att bygga ett mer hållbart samhälle. Därför tycker vi att det är viktigt att titta på hur våra verksamheter kan samarbeta för att minska vår klimatpåverkan. Det unika med det här projektet är att det engagerar alla parter längs värdekedjan, från tillverkare till slutanvändare, säger Henrik Ahlén.

 

Insamlade lock används på nytt

Först ut att haka på återvinningsprojektet är vår gemensamma kund Cretec som sedan i somras samlar in spirolock på en byggarbetsplats i Växjö. Locken slängs i en stor kartong som lämnas in till Ahlsell i Växjö när den är full. Ahlsell ser sedan till att locken transporteras till ETS Nord i Kumla där de kan återanvändas. När antalet insamlade spirolock nått en förutbestämd nivå kan Cretecs montörer se fram mot en belöning i form av en gemensam social aktivitet arrangerad av ETS Nord och Ahlsell.

– Tanken är att vi ska göra någonting roligt tillsammans, till exempel en after work där vi på samma gång får tillfälle att informera om lite nyheter tillsammans med ETS Nord, säger Thomas Ericsson.

 

Ett projekt som ger ringar på vattnet

Fredrik Sjöblom arbetar som montör på Cretec och är just nu involverad i arbetet med att renovera ett höghus på stadsdelen Öster i Växjö. Det är ett omfattande projekt som pågår under flera år och där all befintlig ventilation rivs ut och ett nytt fläktrum byggs.

 

 

– Både jag och mina kollegor tycker att återvinningsprojektet är ett jättebra initiativ. Det är över lag mycket sortering på byggarbetsplatserna nuförtiden, så att samla in locken är inte något merarbete. Min förhoppning är att det vi nu gör ska ge ringar på vattnet och inspirera fler att börja samla spirolock.

 

Det stora engagemanget hos Cretecs montörer har gett resultat och nu börjar det snart dra ihop sig till en välförtjänt belöning. Samtidigt har framgångarna i Växjö väckt lusten att expandera till fler platser där ett projekt i Visby står närmast på tur.

Nyheter Ventilation Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript