Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

ICON – En guldkantad framtidsbyggnad med utsikt

2019-01-16

Växjös nya landmärke ICON skimrar i guld där det stolt reser sig 67 meter över marken. Det är en spektakulär byggnad som är unik, inte bara för sin design, utan också eftersom den samlar många spännande funktioner under ett och samma tak. Ahlsell har varit en del av projektet och samarbetat med byggentreprenören Dynacon för att bland annat hitta de rätta infästningsprodukterna.

Arenastaden ingår som en del av Växjös expansionsplaner och förvandlas med ICON till en ny stadsdel med bland annat 260 bostäder, 4 500 kvadratmeter flexibel kontorsyta, lägenhetshotell, skola, spa, gym och en spektakulär skybar.

Infästningsspecialist med expertkunskap

Att färdigställa en byggnad som denna kräver givetvis expertkunskap inom flera områden. Ahlsells infästningsspecialist, Kent Martinsson, har varit en stor tillgång för byggentreprenören Dynacon som är ett regionalt byggföretag med 150 medarbetare och verksamhet i Växjö, Kalmar, Karlskrona, Ronneby och Karlshamn. När ett specifikt infästningsproblem dykt upp så har Kent ryckt ut för att tillsammans med Dynacons medarbetare att hitta en lösning.

- En rak, öppen och nära dialog är nyckeln till det fina samarbete som vi har med Ahlsell och där vi tillsammans arbetar med att hitta lösningar kring allt från val av produkter till leveranser. Ingenting i byggbranschen går på rutin utan att varje projekt har sina utmaningar. Ofta är det nya varianter på problem som uppstår i ny tappning, säger Kent Kristensen, platschef på Dynacon.

På bilden till höger: Kent Martinsson, infästningsspecialist på Ahlsell och Kurt Blomgren, arbetsledare på Dynacon.

Bättre service och ökad kompetens kring infästning

Syftet med Ahlsells organisation kring bygginfästning är att ge kunderna ännu bättre service och mervärde i sina projekt, men också att stötta säljkåren och öka kompetensen kring just infästning som är ett produktområde som är intressant för alla Ahlsells kundsegment.

- Dynacon är en stor och viktig kund där jag har varit involverad i arbetet med att hitta de optimala lösningarna när det gäller infästning. ICON är ett omfattande projekt där både krav på applikation och ekonomi har varit avgörande parametrar, säger Kent Martinsson.

Valet av betongskruv föll på SORMAT

När det kommer till infästning bygger valet av produkter i det flesta fall på vilket stomsystem man jobbar med. Vid byggnationen av ICON har fästunderlaget mestadels varit betong och skivmaterial till stålreglar. De produkter som främst har använts har varit SORMAT betongskruv SCA-HEX, spikplugg samt skruv för stålreglar.

- Just infästning har vuxit och blivit ett stort område som kan angripas på väldigt många sätt. Därför uppskattar vi att Ahlsells infästningsspecialister håller oss uppdaterade med både produktnyheter och nya metoder, säger Kent Kristensen.

Smidiga beställningsrutiner via Ahlsells webbutik

Både Kent Martinsson och Kent Kristensen är överens om att utmaningen inom infästningsbiten när det gäller ICON främst har handlat om att lösa logistiken och se till att leveranserna fungerat.

- Vi har som policy att inte hämta något material själva utan vill få allt vi beställer levererat ut till byggplatsen. Det gör att Ahlsells beställningssystem via deras webbutik passar oss väldigt bra. Vi har fram till kvällen på oss att göra en beställning för att sedan ha grejerna på plats morgonen därpå, säger Kent Kristensen.

Dynacon har också haft en container på plats som Ahlsell optimerat med det sortiment som alltid behöver finnas nära tillhands på byggplatsen, exempelvis handskar, betongskruv, spikplugg, träskruv, bandad skruv till bits och tillfällig el.

- Som infästningsspecialist uppskattar jag lagarbetet mellan våra olika segment, men också variationen i mitt arbete och att få vara delaktig i många intressanta projekt. Jag tycker också att det är väldigt stimulerande att få ha en nära kontakt med slutkunden och skräddarsy lösningar till varje enskilt projekt, avslutar Kent Martinsson.

 

Fakta

Faktorer att beakta vid en fästinstallation

När belastningen på en infästningsinstallation ska definieras ska belastningens omfattning och verkningsriktning beaktas. För att säkerställa att installationen är trygg, måste hänsyn även tas till den tillåtna belastningen på infästningen. Dessa värden innehåller särskilt fastställda säkerhetskoefficienter för varje infästning. Alla SORMAT infästningar har en tillåten dragbelastning och skruvbelastning som baserar sig på Europeiskt Teknisk Bedömning, ETA, för ett bestämt fästunderlag och en bestämd installation.

 

Mer läsning om Ahlsells breda sortiment av betonginfästning från SORMAT:

Sormat - betonginfästning för alla förhållanden

Bygg

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.