Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Hållbar miljösäkerhet med kunden i fokus

2024-06-04

PK Produkter, som förvärvades av Ahlsell 2022, är en viktig kugge i vår verksamhet med produktutbud och kompetens som gör oss ännu bättre på att hjälpa våra kunder med hållbar miljösäkerhet. Vårt pågående uppdrag för Nacka kommun är ett bra exempel på hur vi arbetar tillsammans för kundens bästa.

PK Produkter har sedan 1988 varit en ledande leverantör av produkter och kompetens för hållbar miljösäkerhet. Företaget erbjuder helhetslösningar för spillberedskap och vätskehantering. Man har även kundanpassade lösningar för att hantera och lagra oljor, kemikalier och andra miljöfarliga ämnen på ett säkert sätt så att inte människor, djur och natur kommer till skada.

Sedan Ahlsells förvärv av PK Produkter i slutet av 2022 har vårt samarbete intensifierats. Precis som Ahlsell har PK Produkter ett stort kundfokus där i princip allting i verksamheten går ut på att serva kunderna.  Det kan handla om att bistå i valet av produkter eller att ge råd och hjälpa dem i arbetet med att följa de lagar och förordningar som gäller för deras verksamheter.

 

Konkreta förslag och lösningar

Under senhösten 2023 blev Johnny Marsh, utesäljare Industri på Ahlsell, kontaktad av Nacka kommun som hade fått ett föreläggande kring hanteringen av brandfarliga ämnen och spilloljehantering i en av deras lokaler.

– Vi har ett nära samarbete med landets kommuner där vi ofta fungerar som lite av en problemlösare. Det är väldigt uppskattat att vi kan bistå med riskanalyser där vi kommer med konkreta förslag och lösningar samt erbjuder det som marknaden kräver av lagstadgat material. Rätt produkt på rätt plats, helt enkelt, säger Johnny Marsh.

I arbetet med Nacka kommun valde Johnny att koppla in PK Produkter, som är specialister inom området. Ett möte bokades där representanter från kommunen, Ahlsell och PK Produkter gick igenom föreläggandet tillsammans i det aktuella utrymmet som omfattade garage, verkstad och ett förrådsutrymme.

– Vi mötte upp kunden och gick en rond i deras lokaler för att kunna ta fram rekommendationer utifrån deras önskemål och krav. Det är en fördel att få komma ut och identifiera eventuella brister direkt på plats och de flesta tycker att det känns tryggt att kunna resonera med en specialist kring olika lösningar och åtgärdsförslag, säger Mats Kleredal, COO på PK Produkter.

 

Godkänt efter snabb och smidig hantering

Ronden tillsammans med Ahlsell och PK Produkter resulterade i att Nacka kommun bland annat köpte in batteriskåp för brandsäker förvaring av litiumjonbatterier med möjlighet att ladda batteridrivna verktyg. Ett flertal uppsamlingskar i olika storlekar säkerställer nu att miljöfarliga kemikalier och brännbara vätskor tas om hand vid ett eventuellt läckage från dunkar eller fat. Och skulle olyckan vara framme finns spillkit på plats med ett urval av absorbenter som enkelt och effektivt samlar upp olika typer av vätskor.

 

 

– Efter avstämning fick kommunen godkänt och var tacksamma över att vi hade kunnat hjälpa dem att hantera ärendet snabbt och smidigt. Nu fortsätter vi att diskutera hur ett liknande upplägg skulle kunna appliceras på fler av kommunens verksamheter för att identifiera eventuella förbättringsåtgärder, avslutar Johnny Marsh.

Nyheter Industri

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript