Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Full isoleringskraft med färre antal lager

2023-06-09

Isolering är en viktig del av bygg- och installationsbranschen där efterfrågan på effektiva och hållbara isoleringslösningar alltid är hög. En ny produkt som sedan en tid tillbaka finns lagerförd hos oss på Ahlsell är Power-teK® RL 220 från Knauf Insulation som erbjuder full isoleringskraft med färre antal lager.

Knauf Insulation lanserade nyligen lättviktsmattan Power-teK® RL 220 som är tillverkad i mineralull och levereras i lätthanterliga rullar. Så mycket som 70 procent återvunnet material används i tillverkningen och med tjocklekar på hela 300 millimeter per lager ger mattan en både kostnadseffektiv och hållbar lösning.

Power-teK® RL 220 är tillverkad med ECOSE® Technology som är Knaufs hållbara och biobaserade bindemedel och används i alla företagets glas- och stenullsprodukter. Bindemedlet ersätter kemikalier som fenol och formaldehyd och har ingen negativ påverkan på inomhusluften. Produkterna är dessutom mjuka och enklare att hantera jämfört med dem som tillverkas med kemikaliebaserade bindemedel.

– Produkter som Power-teK® RL 220 går hand i hand med vår strävan att bygga ett mer hållbart samhälle. De komprimerade rullarna innebär att vi kan optimera vår logistik och minska antalet transporter ut till byggarbetsplatsen vilket leder till lägre CO2-utsläpp, säger Finn Svensson, segmentschef, Teknisk Isolering på Ahlsell.

En smidig och användarvänlig lösning

Flera företag i branschen har redan upptäckt fördelarna med Power-teK® RL 220 som har egenskaper som gör produkten särskilt lämplig för isolering av tankar och cisterner. Den är lätt att bära och hantera vilket ger fördelar ur arbetsmiljösynpunkt. Dessutom kan man uppnå en tjock isolering med ett mindre antal lager, vilket effektiviserar montaget. Hos Fjälkinge Isolering & Plåtservice AB i Kristianstad har man bland annat använt Power-teK® RL 220 för att isolera tankar och cisterner hos sin kund Nordic Sugar.

– Det här är en produkt som vi efterfrågat länge, inte minst eftersom den erbjuder en smidig och väldigt användarvänlig lösning som bidrar till att vi kan använda vår arbetstid mer effektivt. Att den sedan finns på hyllan hos Ahlsell är ytterligare ett plus då det säkerställer att vi får materialet levererat i rätt tid och till rätt plats, säger Robin Hansson, delägare och produktionsansvarig hos Fjälkinge Isolering & Plåtservice.

Även ÖPE Isolering AB i Norrköping använder Power-teK® RL 220 och då främst vid isolering av sprinklertankar ute hos kunder som behöver säkerställa vattentillgången om en brand skulle uppstå.

– I början var våra medarbetare lite skeptiska till rullarna, men nu är de jättenöjda och vill inte gå tillbaka till regelskivorna. Att produkten levereras i komprimerade rullar innebär färre transporter och att hanteringen på montageplatsen blir mer effektiv. Vi är mycket nöjda och glada över att den här typen av isoleringsmattor nu finns tillgängliga hos Ahlsell, säger Mikael Malmström, projektledare på ÖPE Isolering AB.

Nyheter Isolering

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript