Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

De isolerar Sveriges modernaste tågverkstad

2019-06-13

I Kärråkra, norr om Hässleholm, byggs just nu en av landets största järnvägsdepåer. Här ska över 100 Öresundståg kunna underhållas, repareras och städas. För isoleringsarbetet står lokala Comfort Isolering som är stolta över att få vara med och bidra till regionens prestigeprojekt.

Den nya järnvägsdepån började byggas 2017 och beräknas stå klar under 2020. Den uppförs och förvaltas av Region Skåne och kommer att bli landets modernaste tågverkstad. Hängande plattformar, ny teknik för hjulaxelbyten och en unik svarv med elektronisk styrning är bara några av nyheterna. Totalt kommer bygget att kosta runt 1,5 miljard kronor.

Stor satsning i regionen

Lundaföretaget Comfort Isolering, med kontor i Malmö och sju anställda, tog tillsammans med uppdragsgivaren Kungälvs rörläggeri hem upphandlingen av det arbete som rör VVS-isoleringen.

– Vi är givetvis stolta över att få jobba med det här prestigeprojektet. Det är en otroligt stor satsning i regionen. Att vi som är förhållandevis små kan serva ett så stort projekt är fantastiskt roligt, säger Fredrik Arvidsson, chef och ägare av Comfort Isolering.

Ahlsell levererar materialet till arbetsplatsen

Comfort Isolering sköter isoleringen av alla varmrör, all VVS och all kyla. Två anställda leder arbetet på plats vid depån och rapporterar fortlöpande när det behövs punktinsatser. De står också själva för kontakten med Ahlsell, som levererar materialet till arbetsplatsen.

– Visst är det mycket nu för oss. Jag tror vi har åtta projekt som rullar parallellt med det här stora. Men det är bara roligt, vi kör för fullt, säger Fredrik Arvidsson.

Stora logistikutmaningar

En av de stora utmaningarna i projektet är den gigantiska ytan som depån byggs på. Totalt fem byggnader ska uppföras på området och mellan samtliga är avstånden så stora att man måste köra bil.

– Det är en hel del att jobba med när det gäller logistiken. Men här har Ahlsell gjort ett bra jobb. De levererar till rätt byggnad och lossar där vi behöver ha materialet, säger Fredrik Arvidsson.

Samarbete med personlig kontakt viktigt

Comfort Isolering har sedan länge valt Ahlsell som leverantör för många av sina projekt. Mycket tack vare produkterna och närheten till butikerna, men också för det goda samarbetet med Ahlsells säljare Timo Sääski.

– Vi kör det mesta genom Ahlsell eftersom det funkar så bra. Framförallt har vi ett väldigt gott samarbete med Timo. Att ha en bra personlig kontakt är jätteviktigt, säger Fredrik Arvidsson.

Isolering

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.