Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Dags att ta din arbetsplats till en ny nivå?

2022-03-01

Visste du att vi på Ahlsell är en komplett leverantör av modern, funktionell och ergonomisk arbetsplatsutrustning för lager, verkstad och industri? Dessutom med både specialistkompetens och gedigen erfarenhet. Tanken är att vi med våra produkter och tjänster ska göra vardagen lite enklare och bekvämare och samtidigt bidra till att minska risken för onödiga skador.

På våra kontor möts vi ofta av fräscha och funktionella arbetsmiljöer. Inom lager, verkstad och industri kan verkligheten tyvärr se lite annorlunda ut. Därför gör vi på Ahlsell nu en satsning inom området Arbetsplats. Syftet är att visa hur enkelt och smidigt det kan vara att göra en uppgradering så att alla medarbetare får välfungerande och ergonomiska arbetsplatser.

– En bra arbetsplats är själva grundförutsättningen för att man ska kunna göra ett bra jobb utan att kroppen tar stryk. Det vill vi visa med satsningen Arbetsplats där vi lyfter fram vårt breda utbud av både produkter och tjänster, säger Peter Wennström som är försäljningschef och tillsammans med sin kollega Nina Hedström arbetar som specialistsäljare Arbetsplats.

Ett helhetsgrepp kring arbetsplatsens utformning

I rollen som specialistsäljare fungerar Peter och Nina som stöd och bollplank internt mot Ahlsells säljare, men också ut mot kund där de blir inkopplade som en extra resurs i olika projekt.

– Vi kan vara med under hela resan, från att göra en analys av kundens arbetsplats där vi tittar på behoven och sedan kommer tillbaka med ett förslag på en lösning. Vi ser vilka ergonomiska utmaningar som finns och kan rekommendera de rätta produkterna. Vi kan tipsa om utbildningar, hjälpa till med finansieringslösningar och se till att de beställda produkterna levereras i rätt tid, monteras och ställs på rätt plats, säger Peter Wennström.

Ett rejält höj- och sänkbart arbetsbord är en bra start

En bra start kan vara att börja med ett rejält höj- och sänkbart arbetsbord eller arbetsbänk. Det är mer eller mindre standard på våra kontor, så varför skulle det inte vara det ute på verkstadsgolvet? Med ett bord av den här typen och en höj- och sänkbar stol är det enklare variera sin arbetsställning under dagen och anpassa den efter sina arbetsuppgifter.

Att under längre perioder stå på ett hårt betonggolv kan leda till att man får besvär med muskler och leder. Här kan en arbetsplatsmatta avlasta och skapa en bättre ergonomi. Bra och tålig arbetsbelysning är förstås också ett måste och i dag finns moderna, energisnåla och effektiva alternativ för alla miljöer.

 

Tre snabba tips för en bättre arbetsplats

  • Satsa på ett höj- och sänkbart arbetsbord
  • Välj en stol som kan anpassas efter ditt bord
  • Glöm inte att ta en paus, sträcka på kroppen och rensa huvudet lite då och då.

Allt för en funktionell, säker och ergonomisk arbetsplats

Tid är pengar och att behöva leta efter verktyg, material och produkter är slöseri med tid. Det kommer man runt genom att satsa på säkra, smarta och välorganiserade förvaringslösningar som gör jobbet enklare. Här pratar vi om allt från hyllsystem, verktygspaneler och låsbara skåp till hurtsar och vagnar som enkelt kan förflyttas mellan arbetsytorna.

– Det här med förvaring kan vara ganska komplext och det finns väldigt mycket att välja mellan. Därför är det bra att fråga oss om hjälp och tips så att vi tillsammans kan jämföra olika produkter och skräddarsy en lösning, säger Nina Hedström.

Peter och Nina lyfter fram att Ahlsell har kunder inom alla branscher och på alla nivåer där alla har olika behov och förutsättningar. Som specialistsäljare bidrar de till att skapa en modern och säker arbetsmiljö som är anpassad till den aktuella verksamheten.

– Det är roligt att Ahlsell lyfter fram Arbetsplats som en prioriterad satsning där vi som specialistsäljare får möjlighet att dela med oss av vår kompetens. Mycket i arbetsplatssortimentet finns upplagt i vår webbutik, men vi har självklart möjlighet att få fram ännu fler alternativ. Ingenting är omöjligt, så det är bara att fråga, avslutar Peter och Nina.

 

Mer om hur vi kan förbättra din arbetsplats och underlätta för dig

Industri Bygg Fastighet Kyl EL VS VA & Mark Isolering Plåt Ventilation Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript