Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Belysningsprojektering – En lysande affärside!

2022-11-21

Sen några år tillbaka finns en central avdelning i Ahlsell med specialistsäljare inom belysning. Avdelningen hjälper alla segment i Ahlsell med belysningsprojekteringar och förslag inom belysningsområdet. 

Affärsidén har resulterat i många anpassade och energibesparande kundlösningar framför allt i offentliga lokaler och utomhusmiljöerRickard Bengtsson från Exaktor intresserar sig speciellt av just klassrumsbelysning och följer med ut för att besiktiga Ljungenskolans idrottshall samt klassrummen i Sundsgymnasiet i Vellinge som efter projektering av Ahlsell bytt ut alla takarmaturer och tavelbelysningar.

”Det är roligt att höra hur entusiastiska både lärare och elever är” säger Rickard som nu mäter Lux-talet till 1000 Lux från tidigare nivå som bäst var på 280 Lux och som sämst 58 Lux. Rickard konstaterar att det till och med är ett godkänt ljus för TV-sändningar i idrottshallen nu. Många fastighetsbolag lägger ner stora summor på konsulter även inom belysning och det är inte alla som känner till att vi på Ahlsell erbjuder denna tjänst kostnadsfritt säger Hans Malmros, regional KAM i Syd.

Garaget

Vi går ner i garaget i Landskrona där man nyligen bytt ut de gamla 2x36W-armaturerna till de nya föreslagna LED-armaturerna. Vid årskiftet var en Belysningsspecialist där och projekterade och snart därefter byttes armaturerna ut mot de nya föreslagna. De befintliga kablarna var i det här fallet i hyfsat skick och kunde i stort sett behållas. Vissa förändringar i placeringen av en del armaturer behövdes dock. Vid ankomsten slås man direkt av det nya förbättrade ljuset. Just garage har varit ett av de vanligaste objekten för projekteringar eftersom många innehåller äldre armaturer och även står tända dygnet runt.

Bilderna ovan visar före och efter belysningsprojekteringen.

Graferna talar sitt tydliga språk

Graferna visar tydligt på förändringen som skedde efter att man bytt ut amaturerna. I det här fallet ersattes 2x36W armaturer med sensorstyrda LED armaturer från Exaktor. Rent armaturmässigt fick man ner energiförbrukningen med 71%. Sensorstyrningen som innebär att armaturerna tänds upp allt eftersom man rör sig i garaget, sänker energiförbrukningen ytterligare med 22%. Programmeringen av armaturerna bidrog Rickard Bengtsson från Exaktor med för bästa optimering. Redan efter ett kvartal hade kunden fått svart på vitt gällande besparingen och på Ahlsell får vi ta del av graferna som talar sitt tydliga språk enligt kunden, som är entusiastisk inför fler projekteringar. Graferna nedan visar energiförbrukningen i olika ytor av garaget.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript