Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Automation i fokus när Jernforsen utökar samarbetet med oss på Ahlsell

2022-08-26

På Jernforsen Energy AB ser man ljust på framtiden. I takt med att efterfrågan på förnybar energi ökar, växer också efterfrågan på de biobränsleanläggningar som företaget utvecklar. Sedan en tid tillbaka samarbetar Jernforsen med oss på Ahlsell för att säkerställa behovet av el- och automationsmaterial till sina anläggningar.

Jernforsen Energy AB har sedan 1984 utvecklat och levererat skräddarsydda biobränsleanläggningar som säljs till kunder över hela världen. Anläggningarna används främst av sågverk och andra träbearbetande industrier, pappers- och cellulosaindustrin samt kommuner och energiverk. De drivs med biomassa såsom trä, flis, bark och pellets och förbränningsprocessen optimeras med hjälp av den senaste tekniken inom automation.

– Vår spetskompetens är just förbränning och enkelt förklarat kan man säga att vi är experter på de olika processer som styr elden i våra miljöanpassade biobränsleanläggningar, berättar Martin Holmberg som är inköpschef på Jernforsen.

Fokus på el- och automationsmaterial

Jernforsen har sedan länge haft ett lokalt samarbete med Ahlsell som främst omfattat montagematerial. Under det senaste året har samarbetet utökats, nu med fokus på el- och automationsmaterial.

– Jag fick upp ögonen för Jernforsen när jag började arbeta på Ahlsell hösten 2021. Det är ett spännande och framtidsorienterat företag som insett fördelarna med vårt erbjudande, säger Anders Ohlsén som är affärsansvarig utesäljare på Ahlsell.

Historisk sett har Jernforsen haft många leverantörer. En viktig del i samarbetet med Ahlsell är att det öppnar upp för centraliserade inköp och samlade leveranser. Det gör att Jernforsen kan fokusera på sin kärnverksamhet och inte behöver lägga lika mycket tid på anskaffning, logistik och administration.

– Det krävs många olika elkomponenter för att bygga en biobränsleanläggning och driva den. Nu har vi sett över vilka leverantörer vi har i dag och som vi kan flytta över till Ahlsell. Vårt samarbete fungerar väldigt bra och vi har på kort tid hittat en modell, som vi tror på, säger Martin Holmberg.

Specialistsäljare hjälper till att hitta de bästa automationslösningarna

Jens Kryss har en rikstäckande tjänst som specialistsäljare Automation på Ahlsell. Hans uppdrag är att hjälpa industrikunder och maskinbyggare med teknisk support och applikationslösningar, men också att hitta de bästa lösningarna i samarbete med leverantörerna.

– Tillsammans med Anders Ohlsén har jag sett över Jernforsens behov av produkter. Jag har också hjälpt Jernforsen att öppna upp en diskussion med några av våra utvalda leverantörer som ligger i framkant när det gäller automationslösningar. Det är ett område som växer och som vi på Ahlsell satsar stort på, säger Jens Kryss.

På Ahlsell har vi specialistkompetens inom automation

Att utvecklingen inom just automation går snabbt framåt gör att det krävs både kompetens och kunskap för att kunna följa de ständiga förändringarna. Ahlsells specialistkompetens inom området bidrar till ett positivt mottagande ute hos kunderna. Den har även stor betydelse internt då Jens Kryss fungerar som ett värdefullt stöd till de lokala säljteamen ute i landet.

– Vi har grymma specialister i bolaget och behöver samarbeta med leverantörer med rätt kompetens som vid behov kan besvara deras frågor. Det innebär att vi rankar våra leverantörer utifrån hur väl de förstår vår verksamhet och kan hjälpa oss att lösa de eventuella utmaningar som vi ställs inför, säger Martin Holmberg.

Ett anpassat sortiment som säkerställer Jernforsens behov

I dagsläget har Ahlsell anpassat och lagerlagt ett sortiment av el- och automationsmaterial för Jernforsens räkning. Nu ligger man i startgroparna för att titta närmare på fler produkter som behövs i verksamheten, till exempel processrör, armaturer och ventiler.

– Anledningen till att vi inlett ett djupare samarbete med Ahlsell är att de visat ett genuint intresse för vår verksamhet, sträckt ut handen och velat hjälpa oss. För oss betyder det mycket att produkterna finns lagerlagda, att de har medarbetare med rätt kompetens och att vi kan få samlade leveranser till våra projekt, avslutar Martin Holmberg.

 

Mer om hur vi kan hjälpa till med ellösningar

EL Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript