Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Att minska avfallet från emballage - ett lönsamt samarbete

2019-05-29

Vi jobbar med hållbarhet i allt vi gör. Ett av våra mål är att minska avfallet från vår verksamhet och en betydande del av avfallet kommer från emballage. I samarbete med Ejendals undersökte vi möjligheten att minska emballaget. Ett lönsamt samarbete skulle det visa sig.

Vi på Ahlsell har som mål att minska avfallet från vår verksamhet. En betydande del av avfallet kommer från emballage som skyddar våra och leverantörers produkter under transporter. Att packa upp och hantera avfall tar tid och är kostsamt. För att undersöka möjligheten att minska emballaget inleddes ett samarbete med Ejendals.

Enkla åtgärder blev WIN-WIN

Ejendals använde en stor mängd band som tog tid att skära av och genererad flera kg avfall per leverans. Åtgärderna visades vara enkla att justera och vid nästa leverans hade banden minskat med 67 %. För oss innebär det höjd produktivitet, minskade skärskador och sparar 2 kg avfall per leverans. Samarbetet gynnar inte enbart Ahlsell, även Ejendals får en effektivare orderhantering och minskade kostnader för inköp av emballage. WIN-WIN! Med detta goda resultat i ryggen kommer vi jobba oss vidare med fler leverantörer för att med enkla medel minska emballaget.

Mer läsning för dig

Ahlsells hållbarhetsarbete

Hållbarhet Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.