Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ahlsell samarbetar med Prodikt kring hållbarhetsdata som ett steg mot ett mer hållbart samhälle

2024-03-11

På Ahlsell är vi inte bara engagerade i att leverera kvalitetsprodukter och tjänster - vi är också fast beslutna att göra detta på ett sätt som respekterar vårt klimat och vår planet. Därför har vi satt upp ambitiösa mål för oss själva: att bli ett netto-noll företag 2045 och minska våra utsläpp i värdekedjan med 42% till 2030. Det är en spännande resa vi tagit oss an, och en som vi är stolta över att dela med våra kunder och leverantörer.

Det är inte längre tillräckligt att bara leverera högkvalitativa produkter, utan våra kunder vill också veta vilken påverkan produkterna de köper har på vår planet. Idag är EPD:er (Environmental Product Declarations, eller Miljövarudeklarationer på svenska) det enda accepterade sättet att deklarera en produkts miljöpåverkan i ett kommersiellt syfte.

En EPD är ett dokument som ger detaljerad och standardiserad information om en produkts miljöpåverkan genom hela dess livscykel. EPD:er kan hjälpa organisationer och företag att förstå sina egna produkters miljöpåverkan och hitta områden där de kan göra förbättringar. De skapar även jämförbarhet och hjälper kunderna att göra hållbara val. Ahlsell är beroende av att våra leverantörer förser oss med EDP:er för att vi ska kunna tillhandahålla korrekt och kvalitetssäkrad klimatdata på artikelnivå till våra kunder.

En EPD är dock komplex och för att kunna dela rätt värden för rätt artikel krävs en bearbetning och en digitalisering av datan. För att underlätta denna process har vi inlett ett samarbete med Prodikt, en ledande hållbarhetsplattform som transformerar komplexa data till lättbegriplig och användbar information.

Prodikt är en plattform för produkter och projekt som möjliggör för alla intressenter i byggnadsprocessen att få tillgång till data på artikelnivå. Genom att länka rätt värde till rätt artikel, i ett uppdaterat, kvalitetssäkrat och digitalt format, kan våra kunder få relevant data som direkt kan användas i exempelvis certifieringsprojekt, klimatdeklarationer eller klimatredovisning. Vi uppmanar våra leverantörer att registrera era produkter i Prodikt, eftersom det är en förutsättning för att vi skall kunna förmedla kvalitetssäkrad och uppdaterad hållbarhetsinformation vidare kunderna.

För dig som leverantör innebär ett samarbete med Prodikt ett flertal fördelar, såsom:

  • Effektiv distribution av produktdata i digital form
  • Avlastning av er säljkår och tekniska support genom enkel tillgång till digital produktinformation för era kunder
  • Efterlevnad av krav och standarder för produktinformation och rapportering, idag och framöver
  • Tillgång till utbildningsmaterial och verktyg för att stödja era säljare

Vi är övertygade om att betydelsen av denna produktinformation kommer att stiga i takt med en förändrad marknad och striktare lagkrav, och kommer vara en förutsättning för vår affär i framtiden. Vi vet också att denna data är en förutsättning för att kunna bygga ett mer hållbart samhälle, och vi ser fram emot att göra denna resa tillsammans med våra leverantörer, kunder och alla inblandade i branschen.

Hållbarhet Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript