Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ahlsells engagemang i samhällsviktiga frågor väger tungt för Wilzéns

2023-01-09

 

 

Den 12:e januari går Ahlsells efterlängtade final på Padelturneringen av stapeln i Göteborg. Turneringen är en del av Ahlsells hälsosatsning Hälsosam rörelse, där syftet är att uppmuntra Ahslellanställda att röra på sig mer och samtidigt bygga sitt sociala nätverk både inom företaget och med externa kunder, leverantörer och partners.

 

I år var vi glada över att ha en av Ahlsells kunder Andreas Wilzén på plats. Han är inte bara en hängiven padelspelare utan även en entreprenör med stort samhällsengagemang som brinner för hälsosam rörelse.  

Wilzéns i Linköping startades av Andreas Wilzén som ett renodlat byggföretag 2001. Ambitionen då som nu är att ständigt utvecklas och växa, både kunskapsmässigt och företagsmässigt. Och vuxit har man verkligen gjort! I dag har Wilzéns cirka 130 engagerade medarbetare verksamma i Wilzéns Bygg, Wilzéns Mark, Wilzéns Måleri och Wilzéns Fastigheter.  

 

Medarbetarna är vår viktigaste resurs 

Andreas Wilzén är sedan länge kund till Ahlsell som förser de flesta av hans företag med material. Han uppskattar bredden i sortimentet, de snabba leveranserna och att medarbetarna är kompetenta och ger snabb återkoppling. Ahlsells satsning på hälsosam rörelse med eventet Ahlsell Padel Tour liksom kopplingen till sponsorsamarbetet med Barncancerfonden, är två initiativ som ytterligare stärker relationen. 

- Vi lägger stor vikt vid de sociala delarna i vårt hållbarhetsarbete och vill göra affärer med leverantörer som delar våra värderingar.  Därför väger Ahlsells engagemang i samhällsviktiga frågor tungt för oss, säger Andreas. 

Hälsa och välmående står högt upp på Wilzéns agenda och Andreas menar att det finns många anledningar till att uppmuntra medarbetarna till att vara fysiskt aktiva. Inte minst eftersom det finns kända samband mellan träning och produktivitet. För några år sedan fick alla på Wilzéns genomgå en större hälsoundersökning. Då visade det sig att flera medarbetare hade livsstilsrelaterade besvär. Tillsammans med hälsoföretaget Feelgood fick man hjälp att sätta ihop ett friskvårdsprogram och en plan för att byta den negativa trenden.  

- Medarbetarna är vår viktigaste resurs, de gör hela jobbet. Därför är det viktigt att de trivs och mår bra. Ahlsell Padel Tour är ett bra exempel på ett event som på många sätt bidrar till glädje, gemenskap och ett hälsosammare liv, säger Andreas Wilzén. 

 

Padel öppnar upp för nätverkande  

Andreas beskriver sig själv som en ”inbiten padelnörd” och spelar minst tre gånger i veckan. Företaget har stående tider i en padelhall och har även varit involverade i byggnationen av ett flertal hallar i Linköping med omnejd.  

- Padel är en jättetrevlig sport ur flera perspektiv. Den öppnar upp för nätverkande med kunder, leverantörer och andra entreprenörer och är en naturlig mötesplats för gamla och nya vänner. Men det jag uppskattar mest är att padel är inkluderande. Ålder, kön eller vad du har för ursprung, spelar ingen roll.  

Som den vinnarskalle Andreas är tog han sig vidare till finalen i Ahlsell Padel Tour tillsammans med sin medspelare Michael Persson. Vid förra årets turnering hade han dessvärre inte möjlighet att delta. Den hjärntumör som han opererades för 2015 hade kommit tillbaka, vilket krävde behandling i form av ännu en operation och efterföljande strålbehandling. Att nu kunna vara tillbaka på banan igen efter att själv ha tagit fighten mot cancer, gör att Andreas hjärta klappar lite extra för Barncancerfonden. 

- Det är tufft nog när en vuxen får en cancerdiagnos och jag vill inte tänka på hur jobbigt det måste vara för en familj där ett barn drabbas. Därför är det ett riktigt bra initiativ att anmälningsavgifterna från Ahlsell Padel Tour går till Barncancerfonden och deras arbete för att utrota cancer, avslutar Andreas. 

Ahlsell är stolta över att vara sponsor till Barncancerfonden i samband med padelturneringen och vad vi tillsammans kan åstadkomma för att hjälpa barn med cancer. Gå gärna in på kontot Hälsosam rörelse på Instagram för att följa händelserna under finalen och ta del av alla roliga händelser under Ahlsell Padel Tours slutfinal! 

Nyheter Hållbarhet Mässor och event Hälsa

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript