Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Alla vinner på Ahlsells förvärv av Fundi

2020-03-05

I februari förra året förvärvade Ahlsell den västsvenska VA-grossisten Fundi AB. Det är en affär som alla vinner på – både Fundis kunder som fått tillgång till ett bredare sortiment och Ahlsells kunder som nu har nära till det största lagret med VA-produkter i Göteborgsområdet.

När Benny Olsson startade Fundi 2012 fanns det ett stort behov av en centralt belägen VA-grossist med tillhörande lager i Göteborg. I dag har Fundi 14 medarbetare och förfogar över det mest välsorterade produktlagret inom VA i regionen. Dessutom har man öppnat en filial i Varberg. Allt som allt har Fundi runt 3 000 lagerförda artiklar i sitt sortiment. Genom Ahlsells förvärv av Fundi förra året har utbudet nu kompletterats med bland annat produkter inom tillfällig el, verktyg, förnödenheter och personligt skydd.

- Nu har vi ett jättestort företag i ryggen med ett enormt stort utbud av produkter, vilket underlättar för våra kunder. Som jag ser det erbjuder vi det bästa av två världar – det mindre företagets lokala närhet, personliga bemötande och flexibilitet och det stora företagets styrka inom logistik, e-handel och inköp, säger Benny Olsson

Fundi kompletterar Ahlsell

Fundi lägger stor vikt vid service, kvalitet och konkurrenskraftiga priser. Det kompletta VA-sortimentet innehåller produkter från de flesta av marknadens fabrikat med allt från system för dag- och spillvatten till brunnar och geotextilier. Som liten, lokal grossist i Göteborg med en kundgrupp som i huvudsak består av små och mellanstora lokala anläggningsföretag, kompletterar Fundi Ahlsell på ett bra sätt.

- Affären är en stor satsning framåt och en fantastisk chans att på ett ännu bättre sätt möta våra kunders krav på närhet, de rätta produkterna och effektiva logistiklösningar. Göteborg är en spännande tillväxtregion med många projekt på gång. Det känns som att det grävs, pålas och byggs överallt just nu, vilket talar för en ökad efterfrågan på våra produkter, säger Benny Olsson.

VA Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.