Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Byggplatslogistik

Allt fler byggföretag inser att förbättrad byggplatslogistik både kan minska produktionskostnaderna, spara värdefull tid och bidra till miljö- och hållbarhetsarbetet på byggplatserna. Tjänsten Byggplatslogistik används idag i projekt över hela Sverige.

Det finns många skäl att effektivisera byggplatslogistiken – våra erfarna logistikexperter hjälper dig att skräddarsy tjänsterna efter ditt projekts behov. Ont om lagringsutrymme eller behov av regelbundna leveranser – oavsett hur dina förutsättningar ser ut, finns det effektiva logistiklösningar som hjälper dig att få rätt saker på plats i tid. Vi har identifierat vilka logistiska utmaningar som finns, och vilka lösningar som krävs för att ett bygge ska fungera optimalt. Tillsammans med dig skapar vi en plan som underlättar i det dagliga och löpande arbetet.

Fördelar med byggplatslogistik

 • Ökad arbetsproduktivitet
 • Kortare byggtid
 • Sänkta kostnader
 • Minskad miljöpåverkan
 • Ökad lönsamhet

 

Vår byggplatslogistik omfattar

 • Leveransplan. Alla berörda delar och ser aktiviteter i realtid.
 • Logistikberedning. Ahlsell planerar in optimal levernas efter behov.
 • Logistikkoordinering. Ahlsell reducerar störningar i produktion.
 • Terminal. Korttidslager för att leverera på bäst tid och sätt.
 • Samlastning. Minskad miljöpåverkan och få anlöpande bilar.
 • Miljö. Minska CO2-påverkan med vår samlastning och kundpack.
 • Materialhantering. Görs effektivt av Ahlsell i och utanför projektet.
 • Mätning. Vår plattform ger projektet aktuella nyckeltal hela tiden.
 • Arbetsmiljö. Slipp flytta runt material tills det behövs i produktion.

Det du behöver, när du behöver det

Material på byggplatser flyttas i snitt flyttas sju gånger, innan det är dags för installation eller montering. Detta eftersom materialet ofta finns på plats innan det faktiskt behövs i själva produktionen. Förutom att hanteringen är tidskrävande, ökar risken för att materialet eller något i dess närhet går sönder.

Tillsammans lägger vi en plan för att se till att rätt material finns på bygget när ni behöver det. På så vis minskar behovet av lagringsutrymme och materialhantering på plats – och tiden ni sparar kan användas till rätt saker.

Kontakt

Kontakta din säljare eller maila: byggplatslogistik@ahlsell.se.

Grönare, smartare och mer lönsamma byggprojekt

Effektiv byggplatslogistik är ett av våra bidrag i arbetet med att utveckla grönare, smartare och mer lönsamma byggprojekt. Med dagens resursbrist och krav på kostnadseffektivitet finns det mycket att tjäna på att få rätt saker, på rätt plats och i rätt tid. Totalkostnaden för projektet minskar liksom risken för projektförseningar. Effektiv bygglogistik genererar också ett hållbart byggande eftersom färre lastbilar minskar utsläppen av växthusgaser. Ytterligare en fördel är att det blir färre arbetsplatsolyckor då byggmaterial inte förvaras på byggplatsen innan det behövs i produktionen.

Skräddarsydda lösningar kring byggplatslogistik

Varje projekt har sina speciella förutsättningar. Därför erbjuder vi på Ahlsell skräddarsydda lösningar kring byggplatslogistik utifrån vad som efterfrågas i projekten. Medan man på en byggplats efterfrågar tidsbestämda leveranser två dagar i veckan, kanske man i en annan behöver hjälp med att effektivisera materialflödet med våra flexibla förrådslösningar. Med vår sortimentsbredd kan vi möta projektets behov från början till slut, vilket sparar tid, ökar effektiviteten och sänker kostnaderna i projektet. Vi har dessutom en enorm specialistkompetens inom företaget, enkla beställningsrutiner via vår webbutik och våra fysiska butiker kopplat till logistik i världsklass.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.