Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Minskad energianvändning

Ahlsell Sverige har över 100 butiker i Sverige samt vårt logistikcenter i Hallsberg. Dessa omsätter stora mängder energi vilket står för en betydande del av våra direkta och indirekta utsläpp – vårt Scope 1 och Scope 2. ​Vi arbetar med detta på två sätt. Dels genom att minska energianvändningen och dels genom att öka andelen förnybara energikällor för vår verksamhet.

När det kommer till att minska energianvändningen så arbetar vi kontinuerligt med att mäta vår energianvändning och minska den inom vårt systematiska miljöarbete, som är certifierat i enlighet med ISO 14 001. Det innefattar att bland annat se över belysningen för att så effektiva lösningar som möjligt ska vara installerade, och att se över uppvärmningen av lokalerna. Eftersom alla våra butiker är lokaliserade i lokaler vi hyr så har särskilda miljökrav införts i alla nya hyresavtal för att säkra att allt blir rätt från början. Dessa miljökrav används även när hyreskontrakt skall omförhandlas.​

Förnybara energikällor är ett annat sätt att sänka vår klimatpåverkan. I de flesta av våra butiker, liksom på vårt centrallager kommer energin från ursprungsmärkt vattenkraft. Ahlsellkoncernen har börjat experimentera med alternativa energikällor och på centrallagret i Finland kommer en del av energin från solceller som monterats på taket. Projekt för att utvärdera liknande lösningar i Sverige har påbörjats under 2021.

Aktuell statistik

Direkt energiförbrukning

Antal adresser med solpaneler

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.