Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Leverantörssamarbete utifrån hållbarhet

Vi på Ahlsell vill tillsammans med leverantörer arbeta för en mer hållbar värld. Vår vision är att vara branschledande inom hållbarhet och vi är glada över att dela den visionen med många av våra leverantörer och kunder. För att nå framgång krävs ett kontinuerligt utvecklingsarbete och bäst lyckas vi tillsammans.

Samarbete kring hållbarhet gav konkreta idéer

Våren 2018 bjöd vi in till ett första Hållbarhetsforum med syfte att få igång konkreta aktiviteter och samarbeten som gör det enklare för branschen att vara proffs – hållbara proffs.

På Hållbarhetsforum berättade vi och våra kunder hur vi jobbar med hållbarhetsfrågor och vilka utmaningar och möjligheter vi ser inom området. Utifrån det diskuterades sedan ett antal hållbarhetsteman i mindre grupper. Resultatet blev en mängd genomförbara förbättringsförslag, både väldigt konkreta och större mer långsiktiga förslag.

Exempel på hållbara idéer som nu genomförs

Vi på Ahlsell har börjat jobba med flera av dessa förslag, här är några exempel:

  • Vi har formulerat vilka förväntningar gällande hållbarhet som vi har på er leverantörer och hur samarbetet för en mer hållbar affär kan se ut. Dessa förväntningar har integrerats i våra processer.
  • Score Cards – ett arbetssätt som har etablerats och testats under 2018. Kommer rullas ut 2019.
  • Sedan juli 2018 har vi en ny rutin på plats som innebär att vi, månadsvis, utifrån grunddata från Basta Online och Byggvarubedömningen ”taggar” artiklar i webbshopen. En förutsättning är att matchning är möjlig. Se dokument om miljöbedömda produkter.
  • Ahlsell har som mål att minska avfallet från vår verksamhet. En stor del av avfallet kommer från emballage. För att undersöka möjligheten att minska emballaget inleddes ett samarbete med Ejendals. Det visade sig vara ett lönsamt samarbete som nu har lett till att brännbart emballage från vår verksamhet minskat med hela 67 %! Det gynnar inte enbart Ahlsells och ejendals mljömål, utan bidrar även till effektivare orderhantering och minskade kostnader för inköp/avfallshantering av emballage. Win-win!

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.