Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Leverantörssamarbete utifrån hållbarhet

Vi på Ahlsell vill tillsammans med leverantörer arbeta för en mer hållbar värld. Vår vision är att vara branschledande inom hållbarhet och vi är glada över att dela den visionen med många av våra leverantörer och kunder. För att nå framgång krävs ett kontinuerligt utvecklingsarbete och bäst lyckas vi tillsammans.

Samarbete för att tillsammans förbättra vårt arbete med hållbarhet

2018 lanserade vi på Ahlsell vårt första leverantörsforum. Ur vårt perspektiv blev det en succé. Att samla våra största leverantörer gav en fantastisk möjlighet att skapa bättre förståelse för vår verksamhet och utifrån detta diskutera hur vi skall kunna förbättra vårt arbete med hållbarhet och logistik tillsammans. Hållbarhetsforum har lett till flera nya initiativ på framför allt hållbarhetsfronten och vi har även utökat vår dialog kring gemensamma miljöbesparingsåtgärder med flertalet leverantörer. Vi kan inte vänta tills vi får möjlighet att bjuda in våra leverantörer igen.

När vi startade 2018 var det med intentionen att det skulle bli ett årligt återkommande inslag. Den grundliga ombyggnation av vårt logistikcentrum i Hallsberg som genomfördes under 2019 gjorde att forumet det året med temat ”transport & logistik” fick skjutas på ett år. Under 2020 har vi dock, som ni alla förstår, en pandemi att förhålla oss till och därför blir det inget leverantörsforum i år heller. Vi är givetvis ledsna över detta, men vill redan nu flagga för att vi självklart tänker bjuda in till 2021!

Årets hållbara leverantör

Något vi instiftade 2018 och som vi absolut inte tänker tumma på är däremot att utse Årets Hållbara Leverantör. Årets hållbara leverantör är ett prestigepris vi instiftade för att lyfta en leverantör som utmärkt sig särskilt på hållbarhetsområdet och som i övrigt visat upp en föredömlig verksamhet. Hållbarhet är ett gemensamt ansvar och är det någonting vi vill fortsätta lyfta, forum eller ej, så är det våra duktiga leverantörer och de framsteg vi gör tillsammans. Därför kommer här, utan vidare omsvep, vinnarna av Årets Hållbara Leverantör för åren 2019 och 2020!

Årets leverantör 2020: Ulefos

Förståelse för sin egen påverkan och mod att utmana etablerade arbetssätt är två egenskaper som utmärker Årets Hållbara Leverantör 2020: Ulefos. Ulefos har arbetat hårt med sin miljöpåverkan under en längre tid. På Ahlsell har vi bland annat sett det genom ett plastbesparingsinitiativ som sparat oss över 500 kilo plast per år bara på Logistikcentrum.

paket-adresslapp-tjanst-retur-reklamation-ahlsell.jpg

Under 2020 genomför Ulefos en mer vågad, men viktig, satsning på hållbarhetsområdet. Genom att sluta måla gatugods beräknar Ulefos besparingarna på miljön uppgå till över 14 ton i restavfall. Att måla gatugods har traditionell varit ett sätt för branschen att förbättra produktens estetiska uttryck, och öka försäljningen. Genom att utmana etablerade arbetssätt visar Ulefos att de känner sin verksamhet och att de har modet att gå i spetsen för att utveckla hållbarare processer.

Ulefos är även en trygg partner vars verksamhet bland annat hjälpt Ahlsell styra om viktiga produkter från andra världsdelar till en nordiskt baserad tillverkning.

Ulefos plats i toppen år 2020 är välförtjänt och rättvis!

Årets leverantör 2019: Ejendals

Bland de viktigaste egenskaperna för att driva ett hållbarhetsarbete som ger effekt hittar vi driv och samarbetsförmåga. En leverantör som särskilt utmärkt sig på de områdena under 2018/2019 är Ejendals.

paket-adresslapp-tjanst-retur-reklamation-ahlsell.jpg

Under 2018 och 2019 inledde Ahlsell och Ejendals ett gemensamt projekt för att minska plastanvändning och emballage. Genom att identifiera och ta bort onödigt emballage redan i packningsskedet så har andelen brännbart emballage från Ejendals minskat med hela 67 % på bara ett år. Ejendals har inte heller nöjt sig med detta, utan tagit arbetet vidare för att utveckla fler besparingsinsatser och fullt ut visat att de vill vara med och ta sitt ansvar för ett hållbarare samhälle.

Utöver detta är Ejendals en stark och pålitlig leverantör som alltid har kundernas bästa i fokus. Det finns en lyhördhet och ödmjukhet i deras sätt att arbeta som gör det enkelt att lyfta och få gehör för nya tankar kring hållbarhet, miljö och logistik.

Ejendals är därför en självklar vinnare av 2019 års pris för Årets Hållbara Leverantör

Se Claes hälsningar

I samband med utmärkelsen spelade vår vd Claes Seldeby in två hälsningar som du kan se här under!

 

Kontakta gärna oss på Ahlsell

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.