Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Årets hållbara leverantör

Årets hållbara leverantör är ett prestigepris vi instiftade för att lyfta en leverantör som utmärkt sig särskilt på hållbarhetsområdet och som i övrigt visat upp en föredömlig verksamhet. Hållbarhet är ett gemensamt ansvar och är det någonting vi vill fortsätta lyfta, så är det våra duktiga leverantörer och de framsteg vi gör tillsammans. Priset som instiftades 2018 är med andra ord något vi absolut inte tänker tumma på.

Årets hållbara leverantör 2020: Ulefos

Förståelse för sin egen påverkan och mod att utmana etablerade arbetssätt är två egenskaper som utmärker Årets Hållbara Leverantör 2020: Ulefos. Ulefos har arbetat hårt med sin miljöpåverkan under en längre tid. På Ahlsell har vi bland annat sett det genom ett plastbesparingsinitiativ som sparat oss över 500 kilo plast per år bara på Logistikcentrum.

paket-adresslapp-tjanst-retur-reklamation-ahlsell.jpg

Under 2020 genomför Ulefos en mer vågad, men viktig, satsning på hållbarhetsområdet. Genom att sluta måla gatugods beräknar Ulefos besparingarna på miljön uppgå till över 14 ton i restavfall. Att måla gatugods har traditionell varit ett sätt för branschen att förbättra produktens estetiska uttryck, och öka försäljningen. Genom att utmana etablerade arbetssätt visar Ulefos att de känner sin verksamhet och att de har modet att gå i spetsen för att utveckla hållbarare processer.

Ulefos är även en trygg partner vars verksamhet bland annat hjälpt Ahlsell styra om viktiga produkter från andra världsdelar till en nordiskt baserad tillverkning.

Ulefos plats i toppen år 2020 är välförtjänt och rättvis!

 

Se Claes hälsningar

I samband med utmärkelsen spelade vår vd Claes Seldeby in två hälsningar som du kan se här under!

Årets hållbara leverantör 2019: Ejendals

Ejendals prisas för sitt driv och sin samarbetsförmåga i arbetet med hållbarhetsfrågor. De har även deltagit i ett projekt tillsammans med Logistikcentrum i Hallsberg för att minska emballage. Genom att identifiera och ta bort onödigt emballage redan i packningsskedet så har andelen brännbart emballage till Ahlsell från Ejendals minskat med hela 67 % på bara ett år. Ett arbete som Ejendals själva tog vidare och sedan utvecklade internt med nya ambitiösa mål.

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.