Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Logistik

Ahlsells centrallager i Hallsberg är ett av de största i Europa och även en av Nordens viktigaste knutpunkter för transporter. Anläggningen i Hallsberg är cirka 80 000 kvadratmeter under tak. Cirka 700 personer arbetar dygnet runt med att ta emot, packa och skicka i väg produkter.

Ahlsells centrallager i Hallsberg

Ungefär 160 långtradare med 4 800 kubikmeter varor passerar vårt centrallager varje dag, året runt. Lastbilarna kör årligen cirka 428 000 ton gods till distributionsplatser runtom i landet. För att hantera de här stora volymerna har Ahlsell ett skräddarsytt informationssystem som ger oss stor precision i logistikarbetet.

Målmedvetet arbete med kvalitet och miljö

Kvalitet- och miljöarbetet är integrerat i Ahlsells dagliga arbete. Centrallagret i Hallsberg är certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Från beställning till leverans

16:05
Det har hunnit bli eftermiddag innan Robbin Wahlund i Stockholm har fått en stund över att göra sin beställning. Han gör den på iPaden via den mobila internetbutiken vilket både är enkelt och smidigt.

16:06
Robbins beställning kommer upp hos orderplaneraren Patrik Andersson på Ahlsells Logistikcentrum i Hallsberg. Varorna kommer att plockas både från ASL – Automatiserad Smågods Lagring och rörhallen.

17:13
Rörklämmorna är en av de cirka 25 000 artiklar som ryms i den nya ASL-anläggningen. Ida Olsson får upp orderraden tillsammans med flera andra kunders rader.

17:14
I rörhallen har John-Olof Andersson precis fått upp orderraderna. Tjugo meter kopparrör i två olika dimensioner ska nu plockas och lastas på truck för att invänta transport utomhus.

17:28
Rörklämmorna är packade och på väg mot sortering och utlastning på det 350 meter långa transportbandet.

17:31
Etiketterna scannas av så att kartongerna hamnar i rätt sorteringsutkast beroende på var i Sverige de har sin slutdestination.

22:15
Varje dygn lämnar cirka 50 lastbilar med släp Logistikcentrum för att åka till 35 terminaler i hela Sverige för vidare distribution till kund. Chauffören Rolf Grüner ser till att Temarörs beställning får en säker transport till omlastningscentralen i Eriksberg strax söder om Stockholm.

00:55
Hos Ahlsells distributionspartner Olab i Eriksberg är arbetet redan i full gång. Här lossas godset och plockas om på nytt beroende på var i Stockholmsområdet det har sin slutdestination.

06:05
Chauffören Shamon Melad börjar sin arbetsdag med att fylla distributionsbilen med det gods som bland annat ska till Huddinge söder om Stockholm.

08:10
Cirkeln är sluten och lite drygt 16 timmar efter det att Robbin Wahlund gjorde sin beställning, kör Shamon in på varumottagningen under Huddinge sjukhus för att leverera de beställda varorna. Med rätt varor i rätt tid och till rätt plats, kan ännu en arbetsdag börja.

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.