Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Svalkade fläktar för varma somrar

Säkra din fläkt innan sommarvärmen är här på riktigt! Här hittar du allt från golvfläktar, bordsfläktar och kalluftsfläktar till byggfläktar, batteridrivna fläktar och bostadsfläktar. Vilken typ av fläkt behöver du i sommar?

Fläktar är inte bara en hjälp under varma sommardagar, de är även viktiga för hålla igång luftflödet inomhus och ge ett bra inomhusklimat. Men vilken fläkt är bäst för vilket ändamål? Det finns ju en del fläktar att välja mellan. Hos oss på Ahlsell hittar du bland annat smarta golvfläktar som styrs med app, pelarfläktar, tornfläktar, batteridrivna fläktar så du slipper krångliga sladdar, bordsfläktar som du enkelt flyttar runt och byggfläktar som är perfekta att ha på svettiga arbetsplatser.


Hitta din fläkt här!


Vilken typ av fläkt behöver du?

Som vi nämnade tidigare finns det mängder av fläktar att välja mellan. Här berättar vi lite mer om några av de mest populära typerna av fläktar.

Takfläkt

En takfläkt utjämnar temperaturen i lokaler med högre i tak t.ex. industri- och lagerlokaler, sporthallar och butiker. Tack vare att takfläkten pressar ner den varma luften vid taket och sänker temperaturen där, minskar värmeförlusterna genom tak och väggar och uppvärmningskostnaderna kan i många fall reduceras med upp till 30 %.

Golvfläkt

Golvfläktar är perfekt om du vill få lite mer höjd på din fläkt då de ofta har ett stativ. Perfekt om du vill få mer svalka kring ansiktet. Golfläktar har oftast en rund form och roterande bland, men det finns även golvfläktar i form av torn, så kallade tornfläktar. Hos oss på Ahlsell hittar du en smart trådlös golvfläkt som styrs med en app och är så tyst att du knappt märker den.

Bordsfläkt

En bordsfläkt brukar vara av en lite mindre modell som enkelt kan ställas på ett bord eller en bänk - eller såklart på golvet om det är det du behöver. Bordsfläktar kommer med olika diameter och det brukar gå att välja om du vill att fläkten ska gå i fast läge, eller om du vill att den ska röra sig i sidled, med en oscillerande funktion.

Pelarfläkt

En pelarfläkt, även kallad tornfläkt, är perfekt för dig som har lite ont om plats men ändå vill ha en fläkt som står på golvet. Hos oss hittar du en smal tystgående kalluftsfläkt som tar liten plats, med 3 hastigheter, fast eller oscillerande.

Luftkylare

Att installera en luftkylare, eller luftkonditionering, innebär att se hur du kan skapa bäst flöde i ett rum eller mellan rum. Det kalla vattnet i tanken används för att kyla ned och fukta luften som luftkylaren blåser ut. Detta passar bra för nedkylning av större rum.

Så väljer du rätt fläkt för dig

Detta är bra att tänka på dig när du köpa din fläkt:

  • Hur stort är rummet?
  • Var får fläkten plats att stå?
  • Kan du ha en elansluten fläkt eller behöver den gå på batterier?
  • Vilka funktioner behöver fläkten ha?

Fler svalkande produkter från Ahlsell

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript