Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Hälsa och säkerhet

Ahlsell vill vara nordiska proffs förstaval när det kommer till säkerhetslösningar för arbetsplatsen. Samma trygghet vill vi att våra anställda skall känna när de går till jobbet. Vår långsiktiga vision är noll arbetsrelaterade olyckor.

Säker arbetsplats

Vårt viktigaste ansvar gentemot våra medarbetare är en säker arbetsplats. Vi tar säkerhet på stort allvar och arbetar aktivt och systematiskt med att förebygga och minska antalet skador på arbetsplatsen. Riskbedömningar, skyddsronder och diverse besiktningar av till exempel pallställ, truckar och maskiner sker med bestämda intervall. Olyckor och tillbud som inträffat dokumenteras och hanteras i ett digitalt rapporteringssystem där förebyggande åtgärder beslutas med syfte att förhindra återupprepning.

 

Majoriteten av de skador som drabbar Ahlsells medarbetare inträffar på vårt logistikcenter. Därför finns där en rad olika säkerhetsregler och direktiv gällande bland annat heta arbeten, nödlägesberedskap och systematiskt brandskyddsarbete. Vi har även tydliga säkerhetsrutiner för incidenter vid våra butiker (såsom rån och hot). Samtliga bilar våra säljare använder är så kallade Edition-bilar och har högsta betyg i Euro NCAP (europeiskt trafiksäkerhetssamarbete). Vi arbetar även kontinuerligt med förebyggande information, och utbildning. Exempel på detta är introduktionsutbildning för nyanställda, truckutbildning, utbildning i ergonomi, tunga lyft och första hjälpen. Läs mer om hur vi arbetar för att våra medarbetare skall må bra under fokusområdet Hållbart medarbetarskap.

Kundernas förstaval

Vår nollvision beträffande arbetsrelaterade olyckor stannar inte med oss. Under åren har vi byggt upp en gedigen erfarenhet och kunskap inom området Hälsa och Säkerhet.

 

Vi jobbar ständigt med vår satsning att hjälpa så många av våra kunder som möjligt att arbeta med säkerhet och trygghet på sina arbetsplatser. Ett led i detta är konceptet Hälsa och Säkerhet, som skräddarsyr allt från rätt produkter till utbildningar och expertis. Detta är ett område där vår kärnaffär och våra hållbarhetsmål möts på ett bra sätt. Vi vill vara kundernas förstaval när det kommer till både produkter och helhetslösningar för ökad säkerhet på arbetsplatsen. 

 

Intressanta kundcase inom Hälsa och säkerhet

Våra utmaningar inom fokusområdet Hälsa & Säkerhet

8. Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

Även om anständiga arbetsvillkor är en självklarhet i Norden, måste vi vara vaksamma och ställa krav på detta i våra leverantörsled. Branschens råvaruutvinning och produktion sker ofta i länder med sämre kontroll, men även i Norden finns risker. Ofta, men inte uteslutande, är dessa kopplade till utländska underleverantörer eller kontraktsarbetare utan samma anställningstrygghet.

12. Hållbar konsumtion och produktion

Ansvarsfull utvinning och återvinning är en av branschens stora utmaningar. Vi behöver öka vårt fokus på cirkulära processer och premiera cirkularitet. Detta förutsätteren succesiv utfasning av farliga ämnen och ämnen som inte går att cirkulera.

Våra övriga fokusområden

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript