Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Genomtänkt huskonstruktion med rätt klimatskal

Välisolerade ytor som tak, fasad, fönster, ytterdörrar, grund ger varje byggnad ett bra klimatskal. Samtidigt är det viktig att luften kan cirkulera fritt genom friskluftsventiler, spaltventiler eller dyligt. Ventilation är en del av ditt klimatskal. Här ger vi dig tips kring hur du kan jobba effektivt med klimatskal genom god kvalitet.

1. Vilka är de största fallgroparna när man väljer klimatskal?

Att inte gräva där man står! Det gäller att välja rätt material och funktion för platsen där du bygger. Materialet måste helt enkelt vara anpassat för nordiskt klimat om du ska bygga här.

 

2. Hur ska man tänka när man väljer material?

Tänk från inköpsdag till färdig byggnad, kvalitet och funktion är A och O. Byggprocessen kan pågå under lång tid och materialen i byggnaden utsätts inte sällan för flera årstider. Välj material som klarar av det, till exempel UV-beständiga produkter.

3. Hur ser framtiden ut för att få sunda, energieffektiva hus?

Det är på agendan hela tiden. Hus med korrekt monterade kvalitetsmaterial ger färre fuktskador, ökad komfort och mindre energikostnader. Dessutom står fossilfria material och knackar på dörren – så framtiden ser både ljus och miljövänlig ut.

 

4. Hur kan man, med hjälp av funktionsgarantier, få möjlighet att ro hem projekt?

De flesta material idag har en produktgaranti, men man har en kraftig konkurrenskraft om man har möjlighet att ge ett helt system en funktionsgaranti. Det ger en stor trygghet, både för entreprenörer och för fastighetsägare.

Flera fördelar med rätt klimatskal

Vi vill alla bo och vistas i byggnader med friskt och komfortabelt klimat. Rätt klimatskal innebär förutom bättre komfort även lägre energikostnader, mindre påverkan på miljön samt ett hus som håller längre. Att hålla fukt ute och värme inne kräver mycket av en huskonstruktion – och fungerar det inte tenderar det ofta till att kostsamma problem och efterföljder uppstår. Därför är det extra viktigt att bygga ett bra klimatskal, som dessutom fortsätter att vara bra, år efter år. Här kommer några saker att tänka på inför valet av klimatskal.

Lita på ditt klimatskal med god kvalitet

Med kvalitetstestade skal håller din huskonstruktion i många år. Vad sägs om 30 års garanti? Med TESHELL får du både funktionsgaranti och produktgaranti.

 

Läs mer om garantiprogrammet här

Isolering, papp och vindskydd

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.