Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Vi säkrar luftkvaliteten på Rocklunda med filter från Dinair

2021-03-05

Rocklunda i Västerås är ett av Skandinaviens största sammansatta idrottsområden. Området ägs och förvaltas av Rocklunda Fastigheter med Västerås Stad som största hyresgäst. För ett år sedan tecknade man avtal med oss på Ahlsell avseende allt förbrukningsmaterial till verksamheten där en stor post är filter till ventilationsanläggningarna.

Sedan ett år tillbaka har Rocklunda Fastigheter avtal med oss på Ahlsell där man numera handlar det mesta som behövs till den mångfacetterade verksamheten. Det handlar om allt från vägsalt och sopsäckar till mer komplicerade specialprodukter. Ansvarig säljare från vår sida är Bengt Granberg som under hösten fick en förfrågan om filter till Rocklundas många ventilationsanläggningar.

- Det är långt ifrån alla fastighetskunder som känner till bredden i vårt erbjudande och att vi även kan erbjuda den här typen av produkter. Därför var jag glad över att frågan gick till oss att vi kunde erbjuda en prismässig och tekniskt konkurrenskraftig bra lösning på filter i samarbete med vår leverantör Dinair.

Behovet av välfungerande ventilation har högsta prioritet

En anläggning av Rocklundas mått ställer höga krav på inomhusklimatet i idrottshallar och arenor. Västerås Arena, som är en av Västerås största idrotts- och evenemangsarenor, har två fläktväggar som steglöst kan ventilera mellan 500 och 40 000 liter luft per sekund, vid fullsatt arena. Det motsvarar ventilationen i cirka 600 villor. Behovet av välfungerande ventilation har högsta prioritet i områdets alla arenor och byggnader och Rocklunda Fastigheter lägger varje år en ansenlig summa på filterbyte.

- Vi har som rutin att göra en samlad beställning av filter varje år när pollensäsongen är över. Filtren levereras i lastbilsvolymer och vårt vaktmästeri sköter sedan själva utbytet vilket pågår under flera veckors tid, säger Björn Sandvall, teknisk chef på Rocklunda Fastigheter.

En samarbetspartner som brinner för hållbarhet

I linje med FN:s globala klimatmål har Rocklunda Fastigheter som mål att vara klimatpositivt senast 2030, och de ställer höga krav på sina samarbetspartners.

- Tidigare handlade vi från cirka 300 olika leverantörer vilket var kostsamt, ineffektivt och inte särskilt hållbart. Då bestämde vi oss för att dra igång ett inköpsprojekt där vi skulle hållbarhetssäkra våra leverantörer. Målsättningen var att hitta en samarbetspartner som verkligen brinner för hållbarhet och vill göra skillnad. Det är bakgrunden till att vi för ett år sedan landade i ett avtal med Ahlsell för allt vårt förbrukningsmaterial, där numera även ventilationsfilter ingår, avslutar Björn Sandvall.

Fastighet Ventilation

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.