Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Vi är med i kampen mot barncancer

2018-04-25

Ahlsell har sedan 18 år tillbaka ett samarbete med Barncancerfonden. Samarbetet har utvecklats över tid och sedan 2017 är Ahlsell en av fondens huvudpartners vilket öppnar upp för Ahlsell att arbeta mer långsiktigt med att göra nytta och ge något av värde till de drabbade i kampen mot barncancer.

Visionen att utrota barncancer är någonting alla kan sluta upp bakom. Idag överlever drygt 80 % av de barn som drabbas, men så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden medfinansierar nästan alla forskningsprojekt som rör barncancer. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Barncancerfonden har ett högt förtroende bland ideella organisationer. Det har legat till grund för att även Ahlsell valt att samarbeta med organisationen och gått in som en av fondens huvudpartners.

Ett samarbete som ger oss möjlighet att bidra

Samarbetet med Barncancerfonden gick in i en ny fas under 2017 när Ahlsell bland annat hjälpte till att ta fram 150 000 ledreflexer. Här fick vi möjlighet att bidra med vår kompetens genom att ansvara för hela upphandlings- och produktionsprocessen.

- Vi kommer att fortsätta sälja ledreflexerna i våra butiker. Dessutom kopplar vi ett antal nya och innovativa produkter till samarbetet där en viss del av försäljningen tillfaller Barncancerfonden, säger koncernchef Johan Nilsson.

En kasse av 100 % återvunnet material

Under våren börjar Ahlsell sälja kassar i sina butiker, där överskottet går till Barncancerfonden. Kassarna, som är ett komplement till den befintliga gratiskassen, är märkta med texten ”Den här påsen är med i kampen mot barncancer” och är tillverkade av 100 procent återvunnen plast.

- Vi tror och hoppas att våra kunder också vill vara med och stödja Barncancerfonden genom att köpa en kasse när de handlar i våra butiker. Att de kan tänka sig att betala tre kronor för en bättre kasse som både är miljövänlig och bidrar till en god sak, säger Johan Nilsson.

Hållbarhet Butik

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.