Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Styrhytten jobbar långsiktigt och alltid med oss på Ahlsell

2022-06-02

I snart 25 år har vi på Ahlsell haft Styrhyttens förtroende att leverera VA-material till samhällsbyggarens många spännande projekt. Samarbetet är ett bra exempel på hur arbetet med att skapa nära, starka och långsiktiga relationer lett fram till ett framgångsrikt partnerskap.

Styrhytten är ett familjeföretag med två generationers erfarenhet inom anläggning och markentreprenad. Det var Gunnar och Kristina Axelson som 1988 drog i gång verksamheten i liten skala med en Volvo BM 6300 i den rullande maskinparken. Sedan dess har mycket hänt och tack vare styrka och uthållighet är Styrhytten i dag en samhällsbyggare i framkant med närmare 50 medarbetare, cirka 120 olika fordon så som maskiner, lastbilar och servicebilar. I Södertälje finns egen verkstad, tvätthall och kontor.

– Mina föräldrar och jag jobbade själva i företaget de första åren tills vi anställde vår första medarbetare 1999, min storebror kom in i bolaget 2009. Parallellt med detta har jag arbetat tillsammans med min fru sedan 2003. Vi har alltid varit väldigt målinriktade och haft stort fokus på kvalitet, struktur, ordning och reda. Det har varit ett framgångsrecept och ett krav vi även ställer på våra samarbetspartners, berättar Calle Axelson som är vd i Styrhytten.

Styrhytten bygger infrastruktur i ny stadsdel

Ett av Styrhyttens större projekt just nu är förlagt till Ösmo i Nynäshamns kommun. Här förbereder man en del av infrastrukturen för cirka 700 byggrätter som ska utgöra den nya, naturnära stadsdelen Källberga. Projektet är uppdelat i fyra etapper. Området tar avstamp i den kuperade och omväxlande naturen för att skapa varierande boendekvarter och mötesplatser.

– Vårt uppdrag är att bygga hela infrastrukturen in i området där den första etappen omfattar gator, vatten, avlopp och el. Det är ett omfattande projekt som involverar de flesta av våra discipliner.

Ett annat spännande projekt genomförs på uppdrag av Circle K där ett arbetslag från Styrhytten bygger nya laddstationer på företagets stationer i Mellansverige. Även här är Ahlsell involverad som leverantör av bland annat kabelskyddsrör.

En långsiktig relation bygger på öppenhet

Samarbetet med Ahlsell inleddes redan 1998 och har kantats av flera olika konstellationer. Sedan oktober 2021 är det Johan Sundstedt, säljchef inom VA & Mark och Niklas Åhlander, innesäljare inom VA, som har det yttersta ansvaret för kontakterna med Styrhytten från Ahlsells sida. Johan Sundstedt betonar vikten av öppenhet och att bägge parter delar med sig av sina utmaningar för att ett samarbete ska fungera och utmynna i en långsiktig och stark relation.

– Det krävs förtroende och tillit, vilket är något vi från Ahlsells sida behöver investera i löpande i relationen med Styrhytten, säger Johan.

Calle lyfter vikten av den personliga kontakten och att Ahlsells medarbetare är lyhörda och har en förståelse för Styrhyttens behov.

– Vi uppskattar att Ahlsell håller sig uppdaterade i våra projekt, vet vad som är på gång och kommer ut och presenterar nyheter som vi kan ha nytta av. Jag minns speciellt en av killarna på Ahlsell som var ”ny på jobbet”. Han hängde med oss ut och jobbade för att förstå hur produkterna användes och hur vardagen på en av våra arbetsplatser såg ut.

Martin Holm är arbetsledare på plats i Källberga. Han upplever att Ahlsell är lyhörda för de krav vi har för att göra Styrhyttens arbete mer kostnadseffektivt och produktivt.

– Ahlsell har bra kontakt med sina leverantörer och drar sig inte för att involvera dem för att diskutera projektens förutsättningar och ge förslag på tänkbara lösningar. I ett fall hade vi en produkt som inte riktigt höll måttet. Vi reklamerade den och Ahlsell tog kontakt med en annan leverantör som hjälpte oss med en alternativ lösning genom att utveckla helt ny produkt.

Ju färre leverantörer desto bättre

Styrhytten har valt att skala ner antalet leverantörer till ett minimum, vilket underlättar på många sätt, både rent administrativt och när det kommer till att upprätthålla nära samarbeten som håller över tid. Nu ser man över möjligheten att utöka samarbetet med Ahlsell ytterligare till att omfatta ännu fler produkter än de VA-relaterade.

– Vi har tidigare använt oss av en lokal leverantör när det gäller kläder, men tittar nu på hur Ahlsell kan hjälpa oss att ta fram och lagerhålla en kollektion för vår räkning. Detsamma gäller verktygen som vi använder i vår verkstad. Här skulle vi också vilja hitta ett upplägg för hur vi kan jobba tillsammans med Ahlsell för att säkerställa att ingenting saknas i verkstaden, säger Calle.

Johan Sundstedt menar att samarbetet med Styrhytten är ett bra exempel på hur Ahlsells arbete med att skapa långa, goda och starka relationer lett fram till ett framgångsrikt partnerskap.

– För att lyckas krävs engagemang och kommunikation och att Styrhytten känner att vi är på deras sida och gör vårt bästa föra att de ska lyckas med sina uppdrag och mål. Nu fortsätter vi att förvalta det förtroende som våra tidigare kollegor varit med och byggt upp med Styrhytten under snart 25 års tid, avslutar Johan.

 

Mer om hur vi kan hjälpa till med VA- och infrastrukturprojekt

VA & Mark

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript