Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Storkök för stora och små med varvtalsstyrda iCool aggregat

2020-03-05

I Balders Hage, strax utanför Avesta har kommunen kombinerat en förskola och ett äldreboende. Upplägget är unikt och ställer stora krav på väl fungerande kylanläggning i storköket. Just därför var det naturligt för Francks Kylindustri att samarbeta med Ahlsell kring leveranserna.

Det kan verka naturligt, men är trots det väldigt ovanligt, att kombinera en förskola med ett äldreboende. Båda verksamheterna behöver vällagad mat som möter vissa speciella krav – förutom att boende och barn kan ha glädje av varandra så klart. I början av februari invigdes den kombinerade verksamheten i Balders Hage.

– Själva byggnaden är en vinkelbyggnad där den ena vinkeln rymmer förskolan och den andra rymmer äldreboendet. Det är verkligen en hypermodern byggnad i toppklass, och dessutom är det ju lite roligt att man integrerar äldre och yngre, säger Patrik Lindblom, vd för Francks Kylindustri i Bergslagen.

Drömprojekt som löpte smidigt enligt plan

Francks Kylindustri i Bergslagen var det företag som projekterade och installerade kylanläggningen i storköket. Själva installationen var ganska rutinartad, berättar Patrik Lindblom, men eftersom det rörde sig om fem aggregat ställdes det stora krav på att leveranser löpte enligt tidsplanen.

– På så sätt var det ett drömprojekt. Vi hade fem olika etapper under ett drygt år, och allt skulle naturligtvis levereras och monteras vid rätt tillfälle. Det var en fröjd att se hur arbetet löpte smidigt och enligt plan. Vi har tillsammans med Bygg Partner AB och Gamla Byn projekterat detta från början. Allt har gått i ett; projektering, leverans och installation. Det är alldeles för sällan det är så, säger Patrik Lindblom.

Maximal energibesparing är bra både för kunden och miljön

iCool aggregaten som installerats är så kallade frekvensstyrda aggregat med stort reglerområde som alltså aldrig drar mer energi än som behövs. Det är energieffektivt och förhållandevis ljudlöst, vilket passar verksamheten på Balders Hage extra bra.

– Vi valde Ahlsells senaste tillskott i utbudet för att det ger maximal energibesparing, vilket ju är bra både för kunden och miljön. Ahlsell är en av våra leverantörer och vi har stort förtroende för deras kunskap. De ger oss alltid väldigt bra service och feedback, säger Patrik Lindblom.

Francks Kylindustri i Bergslagen har även projekterat, levererat och gjort installationer i det nybyggda hotellet Kurbits på Kläppen Ski Resort i Transtrand/Sälen. Även där installerades produkter från Ahlsell.

Fakta iCool varvtalstyrda aggregat:

Varvtalstyrda aggregat med brett reglerområde.
Samtliga aggregat är konstruerade för låg ljudnivå och hög energibesparing.
Effektområde kyl:
8 storlekar från 0,8 - 28 kW kyleffekt

Effektområde frys
3 storlekar från 0,5 -14 kW fryseffekt

 

Mer läsning om hur vi kan hjälpa dig med miljövänliga kylinstallationer

ProFroid Quiet CO2OL – bra för plånbok och planet
Ready to Install öppnar upp för nya möjligheter

Kyl Hållbarhet Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.