Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Så effektiviserar du byggprocessen med Fischer från Ergofast

2018-10-02

Fischers två montagesystem FUS och FLS är två innovativa och effektiva system för hängande montage. Den stora fördelen med systemen är att flera olika discipliner kan utgå från en och samma montageskena istället för att var och en sätter upp sin egen.  Resultatet är snyggare installationer och en effektivare byggprocess.

En uppskattad del av samarbetet med Ergofast är ingenjörsteamet som bistår Ahlsells kunder i projekten med bland annat infästningsberäkningar. Teamet jobbar över hela landet och kan leverera allt från 2D- till avancerade 3D-modeller baserade på projekteringens karaktär.

Hjälp med både dimensionering och belastningsberäkning

En av dem som använder montagesystemet från Fischer är Jens Nyhlén som är projektör på VVS-firman Tranås Rörservice AB. För en tid sedan satte företagets montörer upp det i en industrifastighet i Aneby där de gjorde en stor installation för värmeåtervinning med rör i grövre dimensioner.

- Vi blev tipsade om systemet av vår säljare på Ahlsell som är vår huvudleverantör när det gäller installationsmaterial inom VS. Det jag speciellt uppskattade var att vi fick hjälp med både dimensionering och belastningsberäkning. Dessutom tog de fram en materialspecifikation som gjorde det enkelt för mig att beställa. Återkopplingen från våra montörer var att de tyckte att det var ett väldigt lättjobbat system.

Smarta detaljer förenklar både montering och demontering

Systemet finns både i det lätta FLS och det tyngre FUS. Nyckeln till smidigheten i det nya FLS-systemet för rör- och kabelupphängning i tak och vägg är en liten kopplingsbult. En enda vridning på den fjäderbelastade bulten gör det snabbt att både montera, flytta och demontera exempelvis skenorna i systemet. Hjärtat i FUS-systemet är en liten infästningsbult som är skruv, bricka och låsning i ett. Trots den enkla hanteringen håller konstruktionen för tunga laster. Systemets enkelhet, montering och demontering, innebär en stor tidsbesparing på bygget utan att man behöver tumma på säkerheten.

- Montagesystemet känns rejält och pålitligt. Jag uppskattar även helhetslösningen med hållfasthets- och materialberäkningar från Ergofast samt smidig distribution och möjlighet till multidisciplinära lösningar från Ahlsell. Det är mervärden som gör min vardag lite enklare, avslutar Jens Nyhlén.

Samarbetet med Ahlsell gör att montagesystemen är tillgängliga över hela landet. Beställ dem via webbutiken ahlsell.se, besök någon av våra 100 butiker eller kontakta din säljare på Ahlsell.

 

Mer läsning om Fischers smarta montagesystem

Fischer montagsystem

 

VS Kyl Ventilation Isolering

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.