Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Öka din konkurrenskraft med Ahlsellakademin!

2018-12-14

Kontinuerlig kunskapsuppdatering är avgörande för alla som vill vara konkurrenskraftiga inom sin bransch. Därför startade Ahlsell för några år sedan Ahlsellakademin – vårt eget utbildningsprogram med lättillgängliga kurser som hjälper dig som kund att bygga på med rätt kompetens under hela ditt yrkesverksamma liv.

- Vi genomförde nyligen en enkätundersökning för att få veta mer om vad kunderna anser om Ahlsellakademins verksamhet. Det visade sig att 85 procent av de tillfrågade går kurser som är nödvändiga för deras yrkesutövande. Närmare 45 procent uppskattar att få förslag på olika kurser och 40 procent skulle vilja delta i mer renodlade produktutbildningar, berättar säger Stefan Konyi, konceptutvecklingsansvarig på Ahlsell Sverige.

Kompetensutveckling ökar tryggheten

En av många nöjda kursdeltagare är Kent Johansson som sedan 20 år tillbaka driver företaget Labbås El i Tidaholm. Företaget har ett tjugotal medarbetare och arbetar i huvudsak med elinstallationer till företag, offentlig sektor och privatpersoner.

- Med tanke på hur snabbt omvärlden utvecklas är det viktigt med löpande kompetensutveckling oavsett hur erfaren man är i sitt yrke, menar Kent Johansson. Det ökar tryggheten och för att få vissa jobb krävs relevant utbildning. En del arbetsmoment kan dessutom vara förenade med sanktionsavgifter om man saknar dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper.

Kurser som håller din kunskap uppdaterad

De mest populära av Ahlsellakademins kurser just nu är Byggarbetsmiljösamordnare BAS P/U, Heta arbeten, Fallskydd och Liftutbildning. I juli 2017 trädde Sveriges nya Elsäkerhetslag i kraft, vilket gjorde att antalet deltagare i kursen Nya Elsäkerhetslagen 2017 sköt i höjden. Därefter har flera el-utbildningar varit välbesökta, exempelvis ESA, Elinstallationsreglerna och Kontroll före drifttagning. 

- Jag och mitt skyddsombud har nyligen gått kursen Byggarbetsplatssamordnare Bas – P/U i Ahlsellakademins regi. Kursen handlade om hur arbetsmiljöfrågorna ska styras hela vägen från planeringen till färdigställandet av ett byggprojekt. Jobbet som elektriker vidgas hela tiden och i dag krävs det att vi håller oss uppdaterade med kunskap som många gånger ligger en bit utanför vår huvudsyssla, säger Kent Johansson.

Nya möjligheter med digitala e-utbildningar

Ahlsellakademin utvecklas och uppdateras kontinuerligt. Närmast på tur står digitala e-utbildningar som drar i gång i början av 2019. Även behovet av produktutbildningar kommer att ses över för att dessa på ett bra och enkelt sätt ska kunna vävas in i Ahlsellakademins kursutbud.

- Digitalisering och internet har helt ändrat spelplanen för utbildning och blivit en naturlig del av vardagen. När det är ont om tid tycker många att det är skönt att kunna beta av en utbildning moment för moment i egen takt. Vi kommer också att erbjuda större företag olika typer av utbildningspaket med kurser som alla medarbetare kan delta i. För oss handlar det mycket om att förbättra och förenkla själva användarförfarandet, säger Stefan Konyi.

Aldrig fullärd i sitt yrke

Kent Johansson brukar gå in på hemsidan och uppdatera sig när det gäller Ahlsellakademins kursutbud. Dessutom får han tips om aktuella kurser av Ahlsells säljare. 

- Jag har insett att en elektriker aldrig blir fullärd i sitt yrke och att kunskap inom vissa områden gör oss mer attraktiva för våra kunder. Därför är Ahlsellakademin en bra service som verkligen skapar ett mervärde för mig och mina medarbetare, avslutar Kent Johansson.

 

Fakta om Ahlsellakademin

Ahlsell startade utbildningsprogrammet Ahlsellakademin i sin befintliga form för tre år sedan i syfte att skapa ett mervärde och göra det enkelt för våra kunder att bygga på kompetens och yrkeskunnande med en rad olika kurser. Kurserna genomförs i samarbete med utbildningsföretaget Svensk Uppdragsutbildning som hanterar hela flödet, från bokning till utbildning. De hjälper även till med att koordinerar andra utbildningsaktörer som ingår i Ahlsellakademin. Kurserna är populära och sedan starten har antalet deltagare ökat från 2 500 per år till 6 000.

 

Mer information för dig intresserad av kompetensutveckling och våra kurser:

Ahlsells utbildningar

 

 

Tjänster

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.