Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ny platschef på Pre Pipe Construction

2019-10-09

Sedan den 1 juni är Benny Wallén ny platschef på Ahlsells prefab-anläggning i Rörvik. Med många års erfarenhet av branschen kan han, tillsammans med sitt team, erbjuda en unik kompetens inom prefab av rörsystem för sprinkler, VS och industri.

På Ahlsells prefab-anläggning i småländska Rörvik, producerar man sedan 2015 rörsystem inom sprinkler, VS och industri. I juni i år tillträdde Benny Wallén som ny platschef – och efter semestrarna råder nu febril aktivitet i fabriken.

- Vi har egentligen bara en konkurrent i hela Sverige, och vissa lösningar är vi till och med ensamma i landet om att erbjuda, så visst har vi att göra. Men det är såklart fantastiskt kul att efterfrågan är så stor, säger Benny Wallén.

Skräddarsydda rörsystem

Eftersom alla rörsystem som tillverkas på anläggningen är skräddarsydda efter respektive uppdragsgivares önskemål, så är inget projekt det andra likt. Ena dagen kan det handla om att göra en lösning till ett hotell, andra dagen om ett stort system till ett tunnelbygge.

Kompetens, erfarenhet och stor noggrannhet

För kunden är den stora fördelen med att använda prefab att man kan spara in på antalet mantimmar på byggplatsen, eftersom systemen inte behöver kapas, rillas eller svetsas på plats. Istället är det, som Benny beskriver det, som att montera ihop ett stort legobygge där alla bitar redan har sin rätta storlek.

- Det kräver stor kompetens och lång erfarenhet för att få allt rätt, men det har vi. Vi gör skärlistor utifrån de ritningar och underlag som kunden skickar in och har två killar med lång erfarenhet som arbetar bara med detta, säger han.

Skärlistorna kontrolleras sedan mot eventuella förändringar i ritningarna, vilket gör att det väldigt, väldigt sällan blir fel. Man jobbar dessutom, som enda aktör på marknaden, med ett utbytbart mekaniskt utlopp, något som gör systemet ännu mer flexibelt.

Underskatta aldrig den personliga relationen

För Benny personligen är det just den stora variationen, tillsammans med kontakten med alla beställare, som gör jobbet speciellt och utvecklande.

- Allra roligast är kontakten med kunderna, tycker jag. Eftersom varje projekt är fullständigt unikt behöver vi ha en nära dialog för att det ska bli bra. Man ska aldrig underskatta den personliga relationen, den betyder mycket för att alla ska vara nöjda med affären.

Benny jobbade tidigare på Nordic Sprinkler, som 2017 blev uppköpta av Ahlsell. Han har 20 års erfarenhet av branschen och tvekade inte en sekund när han blev erbjuden rollen som platschef.

- Vi är ett gäng på tolv kreativa entreprenörer som tillsammans kan lösa det mesta. Alla har samma inställning och det gör jobbet extra kul och spännande, säger han.

 

Mer läsning för dig intresserad av prefab

Prefab på rillat ger tidsbesparing
Sprinklersortiment både i butik och på webben
Ahlsell storsatsar på prefabricerade rörsystem
Därför valde VVS Teknik/Bravida rillade rör till Kungälvs sjukhus

VS

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.