Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Nu lanserar vi ett komplett sortiment från Festool

2020-08-25

I samband med utgivningen av höstens Elverktygstidning lanserar vi premiumvarumärket Festools breda sortiment av elverktyg och tillbehör i webbutiken och våra fysiska butiker över hela landet. Att Festool nu ställer om från mindre, lokala återförsäljare till att även finnas representerade hos oss på Ahlsell, är en världsunik händelse som gynnar alla. Inte minst våra kunder som nu även får tillgång till Festools breda sortiment av högkvalitativa elverktyg.

På bilden ovan: Martin Andersson, försäljningschef Festool, och Rickard Andersson, kommersiell produktchef på Ahlsell.

Det tyska varumärket Festools nästan hundraåriga historia är kantad av innovativa uppfinningar som genererat över 350 patent, men framför allt elverktyg som under årens lopp gjort hantverkarens jobb både enklare och roligare. Varumärket likställs av många proffs med högkvalitativa och innovativa verktyg. Faktum är att få kan mäta sig med Festools höga kvalitet, breda utbud och generösa garantivillkor som borgar för produkter med prestanda som verkligen lever upp till sitt goda rykte. Verktygen ses som en investering som sparar både tid och pengar och dessutom värnar om användarnas säkerhet och hälsa.

Ett varumärke som alla uppskattar

För Rickard Andersson, kommersiell produktchef på Ahlsell, är samarbetet med Festool resultatet av flera års förhandlingar. Att Ahlsell nu får möjlighet att sälja Festools elverktyg beskriver han som en världsunik händelse och ett stort strategiskt steg för bägge parter som kommer att generera ett ännu bättre erbjudande för kunderna.

– Under de år jag arbetat på Ahlsell har jag ofta fått frågan från både vår säljkår och våra kunder om vi inte kan ta in Festool i vårt sortiment. Det känns förstås väldigt roligt att kunna erbjuda ett varumärke som alla uppskattar och är så entusiastiska över. Med Festool i sortimentet faller alla bitar på plats och gör Ahlsell till en komplett leverantör av elverktyg för samtliga kundsegment. Vår strävan är att vara det naturliga valet för alla kunder som önskar köpa ett elverktyg. Därför har vi alltid ett brett sortiment tillgängligt i samtliga butiker i Sverige.

Festools strategi har tidigare varit att sälja sina produkter via lokala, fristående järn- och bygghandlare. Nu går utvecklingen mot att dessa blir färre och färre där Ahlsell är en av krafterna som driver konsolideringen. Det som sker har bidragit till att Festool behövt modifiera sin affärsplan och gå ut på en bredare front.

Sveriges största kanal för elverktyg

Martin Andersson är försäljningschef på Festool i Sverige. Han menar att det som varit avgörande vid valet av Ahlsell är den attraktiva kombinationen av tjänster.

– Till att börja med är Ahlsell Sveriges största kanal för elverktyg. De har en mycket väl utvecklad logistik och ett rikstäckande butiksnät med kompetenta medarbetare som gör dem otroligt starka. Sedan är det väldigt få som kan presentera en så sofistikerad och proaktiv försäljningsorganisation. Vi vet att en säljare från Ahlsell nästan alltid kommer att vara först på plats överallt där det placeras en lyftkran eller byggbod.

Festool är specialiserade på Bygg och Snickeri, allt som handlar om arbete med trä. Produktmässigt innefattar det sågar, fräsar, slipar, hyvlar och dammsugare. Andra starka segment är Måleri, Plattsättning och Kakel samt en del inom Industri. Utöver ett stort utbud av elverktyg har Festool även ett en rad olika tillbehör som gör arbetet effektivare.

– Bygg är ett segment som vi gärna vill utveckla och där vi ser en stor potential i och med samarbetet med Ahlsell. I Sverige är vi sedan länge vana vid en- och tvåvåningshus i trä. De senaste årtiondena har träets stora tekniska och miljömässiga fördelar lyfts fram. Det har lett till att det moderna, industriella träbyggandet tagit fart ordentligt där allt fler höghus, sporthallar och kontorshus byggs i trä, säger Martin Andersson.

Återförsäljare med specialistkompetens

Ahlsell har satsat stort på elverktyg under de senaste åren i syfte att bredda och förbättra sitt erbjudande. Ett exempel är den 40 meter långa verktygsvägg med tillhörande testcentra som möter kunderna i Ahlsells flagship store i Mölndal som öppnade i maj 2019. Satsningen går helt i linje med Festools strävan att bara samarbeta med auktoriserade återförsäljare som är utbildade och kan lyfta fram och motivera det mervärde som ett elverktyg från Festool ger.

– Vi vill inte bara säkerställa våra affärer utan även få dem att växa genom att hitta nya vägar ut till marknaden och öka tillgängligheten på våra produkter. Både Festool och Ahlsell vänder sig enbart mot proffs. Frågan är egentligen varför vi inte inlett ett samarbete tidigare, avslutar, Martin Andersson.

 

Fakta: Festool all-inclusive-garanti

Festool ger sina kunder 3 års kostnadsfri all-inclusive-garanti som inkluderar tjänsterna ”Fri originalservice”, ”Ersättning vid stöld”, ”Originalreservdelar” och ”Nöjd eller pengarna tillbaka”.
För att få tillgång till tjänsterna behöver verktyget registreras inom 30 dagar efter köpet vilket enkelt kan göras via Festools hemsida – https://www.festool.se/service/registrering
Efter registreringen får kunden ett garanticertifikat från Festool via e-post som ska visas upp om garantin skulle behöva utnyttjas.

Industri Bygg

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.