Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Nu hittar du kvalitetsverktyg från Festool hos oss

2020-08-25

I september lanserade vi på Ahlsell premiumvarumärket Festools breda sortiment av elverktyg och tillbehör i webbutiken och de fysiska butikerna över hela landet. – Nu är vi en komplett leverantör av elverktyg för samtliga kundsegment, säger Rickard Andersson, kommersiell produktchef på Ahlsell.

På bilden ovan: Martin Andersson, försäljningschef Festool, och Rickard Andersson, kommersiell produktchef på Ahlsell.

Det tyska varumärket Festools nästan hundraåriga historia är kantad av innovativa uppfinningar som genererat över 350 patent, men framför allt elverktyg som under årens lopp gjort hantverkarens jobb både enklare och roligare. Varumärket likställs av många proffs med högkvalitativa och innovativa verktyg som skruvdragare, sänksågar, cirkelsågar, förbindningsfräsar och mycket mer. Faktum är att få kan mäta sig med Festools höga kvalitet, breda utbud och generösa garantivillkor som borgar för produkter med prestanda som verkligen lever upp till sitt goda rykte. Verktygen ses som en investering som sparar både tid och pengar och dessutom värnar om användarnas säkerhet och hälsa.

Ett varumärke som alla uppskattar

För Rickard Andersson, kommersiell produktchef på Ahlsell, är samarbetet med Festool resultatet av flera års förhandlingar. Att Festool nu får möjlighet att distribuera och sälja sina verktyg via Ahlsell är ett stort strategiskt steg för bägge parter som kommer att generera ett ännu bättre, bredare och mer komplett erbjudande för kunderna.

– Med Festool i sortimentet faller alla bitar på plats och gör Ahlsell till en komplett leverantör av elverktyg för samtliga kundsegment. Vår strävan är att vara det naturliga valet för alla kunder som önskar köpa ett elverktyg. Därför har vi alltid ett brett sortiment tillgängligt i samtliga butiker i Sverige.

Sveriges största kanal för elverktyg

Martin Andersson är försäljningschef på Festool i Sverige. Han menar att det som varit avgörande vid valet av Ahlsell är den attraktiva kombinationen av tjänster.

– Till att börja med är Ahlsell Sveriges största kanal för elverktyg. De har en mycket väl utvecklad logistik och ett rikstäckande butiksnät med kompetenta medarbetare som gör dem otroligt starka. Sedan är det väldigt få som kan presentera en så sofistikerad och proaktiv försäljningsorganisation. Vi vet att en säljare från Ahlsell nästan alltid kommer att vara först på plats överallt där det placeras en lyftkran eller byggbod.

Festool är specialiserade på Bygg och Snickeri, allt som handlar om arbete med trä. Produktmässigt innefattar det sågar, fräsar, slipar, hyvlar och dammsugare. Andra starka segment är Måleri, Plattsättning och Kakel samt en del inom Industri. Utöver ett stort utbud av elverktyg har Festool även ett en rad olika tillbehör som gör arbetet effektivare.

Återförsäljare med specialistkompetens

Vi på Ahlsell har satsat stort på elverktyg under de senaste åren i syfte att bredda och förbättra vårt erbjudande. Satsningen går helt i linje med Festools strävan att bara samarbeta med auktoriserade återförsäljare som är utbildade och kan lyfta fram och motivera det mervärde som ett elverktyg från Festool ger.

– Vi vill inte bara säkerställa våra affärer utan även få dem att växa genom att hitta nya vägar ut till marknaden och öka tillgängligheten på våra produkter. Både Festool och Ahlsell vänder sig enbart mot proffs. Frågan är egentligen varför vi inte inlett ett samarbete tidigare, avslutar, Martin Andersson.

 

Fakta: Festool all-inclusive-garanti

Festool ger sina kunder 3 års kostnadsfri all-inclusive-garanti som inkluderar tjänsterna ”Fri originalservice”, ”Ersättning vid stöld”, ”Originalreservdelar” och ”Nöjd eller pengarna tillbaka”.
För att få tillgång till tjänsterna behöver verktyget registreras inom 30 dagar efter köpet vilket enkelt kan göras via Festools hemsida – https://www.festool.se/service/registrering
Efter registreringen får kunden ett garanticertifikat från Festool via e-post som ska visas upp om garantin skulle behöva utnyttjas.

 

Branschsidor för dig som gillar Festool

Industri Bygg

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.