Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Nu kommer värmen, dags att tänka på kylan!

2020-06-04

I takt med att sommarvärmen sakta bäddar in sig i vårt avlånga land och öppnar upp för soliga bad och ljumma grillkvällar, blir solen och värmen ett gissel för alla som inte har möjlighet att fly ut till landet eller stranden. Många måste vistas inomhus på kontor, hotell, i butiker eller vårdinrättningar för att nämna några exempel. Det blir en affärsmöjlighet för alla oss som jobbar med komfortkyla.

På Ahlsell erbjuder vi allt du behöver för att lösa dina kunders komfortbehov. Vi har allt från avancerade trerörs VRF-system med återvinning till enkla men pålitliga och effektiva portabla enhetsaggregat som i praktiken inte kräver någon installation.

Vi har produkterna som gör din kund nöjd

Vi är Hitachis distributör och har vårt eget varumärke Innova med vilka vi framgångsrikt har kunnat erbjuda marknaden konkurrenskraftiga lösningar för både värme och kyla i stort som smått i över ett decennium. Behöver din kund en vanlig multilösning för upp till fem temperaturzoner/rum eller kraftfulla singelsplitaggregat på upp till 15 kW som kombinerar prestanda i världsklass med marknadens förmodligen lägsta priser? Då är det Innova du ska välja. Handlar det däremot om större multilösningar som kräver fler temperaturzoner, återvinning eller helt enkelt bara högre effekt, ja då är Hitachi det självklara valet.

Är du osäker? Då hjälper vi dig. Vi tittar på ditt projekt och hjälper till med design och val av produkter som garanterat kommer att göra din kund nöjd. Första steget är att kontakta någon av våra kylsäljare. Här hittar du vårt kylsortiment.

Hur påverkar strålningsvärme och kallras inomhusklimatet?

Det är enkelt att förstå attraktionskraften i panoramafönster och inglasade fasader i ett land som periodvis kan upplevas som nattsvart dygnet runt. Men det är byggnadstrender som rimmar dåligt med klimatförändringarna. Det är även välbelagt i många studier hur viktigt och välgörande dagsljuset är för framförallt den mentala hälsan. Men hur påverkar strålningsvärme och kallras inomhusklimatet?

Klimatforskare förutspår att värmeböljor liknande den vi såg 2018 kommer att bli fler och mer extrema med temperaturer på 40 grader i södra Sverige. Värmeböljor som tidigare har inträffat ungefär vart tjugonde år kommer att inträffa vart tredje till vart femte år istället.

En investering i hälsa, välbefinnande och produktivitet

Folkhälsomyndigheten pekar i en studie tydligt ut de negativa effekterna av höga temperaturer och hur dessa påverkar hälsa och överdödlighet. Redan vid relativt låga temperaturökningar ser man en ökning av koncentrationssvårigheter, irritation och arbetsplatsolyckor. Att kyla ner kroppen kan göras genom att klä sig svalt, duscha svalt och genom luftkonditionering. Men vad gör man när de svala kläderna inte är svala nog och när man inte kan ta sig en svalkande dusch på jobbet vid behov? Svaret är lika enkelt som det är kort. Skaffa luftkonditionering!

En viktig poäng är att olika individer mår olika bra vid olika temperaturer vilket talar för att man bör sträva efter en arbetsplats som kan erbjuda olika temperaturzoner. I en finsk studie där man tittade på tjänstemän med enklare kontorsuppgifter gick produktiviteten ner med 9 procent när temperaturen låg i spannet +24-30 °C. För ett företag med 50 anställda skulle det innebära en kostnad på 50 000 kr i veckan, vid en genomsnittslön på 35 000 kr/mån. Hur många eller långa värmeböljor krävs det då för att luftkonditionering ska bli en ekonomiskt lönsam investering?

 

Mer läsning

Ahlsells kylsortiment

Kylprodukter

Kyl

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.