Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Nu hittar du Samsungs innovativa klimatlösningar på Ahlsell

2024-06-04

Ahlsell har nyligen tecknat ett avtal med den välkända värmepumpstillverkaren Samsung. Partnerskapet innebär att Ahlsells kunder nu får tillgång till ett ännu bredare utbud av moderna och innovativa klimatlösningar.

Samsung erbjuder ett omfattande sortiment av värmepumpar anpassade för det nordiska klimatet. Produkterna kombinerar hög energieffektivitet med avancerade funktioner för att maximera komforten och minska energiförbrukningen. Avtalet ger Ahlsells kunder tillgång till Samsungs breda utbud med luft-luftvärmepumpar, luftkonditionering och luft-vattenvärmepumpar för både kommersiella lokaler och villamarknaden.

– Vi är glada över att kunna addera Samsung till vårt sortiment. Deras produkter kompletterar vårt befintliga utbud och stärker vårt erbjudande kring moderna produkter med nya, mer hållbara köldmedier. Deras relativt stora och utbyggda nordiska organisation innebär att det finns lokal support för allt från marknadsmaterial till teknik, säger Magnus Lindqvist, inköps- och försäljningschef på Ahlsell Kyl.

 

Klimatlösningar anpassade för det nordiska klimatet

Samsungs luft-luftvärmepumpar är designade för att fungera effektivt ner till -30°C och erbjuder funktioner som AI Auto Comfort och rörelsesensorer. AI Auto Comfort justerar automatiskt temperaturen baserat på användarens vanor och utomhustemperaturen för att optimera inomhusklimatet. Rörelsesensorer minskar energiförbrukningen genom att aktivera energisparläge när ingen rörelse upptäcks. Samsungs kylmaskiner har den unika WindFree™ funktionen som innebär att frisk luft sprids ut jämnt över hela rummet via tusentals mikrohål och skapar en skön miljö utan obehagligt kallras.

– Samsungs nya luft-vattenvärmepumpar i serierna EHS Mono HT Quiet och EHS Mono R290 är pålitliga även i extremt kallt väder. De har genomgått tuffa tester i Umeå tillsammans med installatörer och kollegor från vår utvecklingsavdelning, säger Mette Engström, Head of Samsung Aircon Nordics på Samsung Electronics.

 

Köldmedier med lägre GWP

Med SmartThings-appen kan användarna styra sin värmepump, övervaka energiförbrukningen och anpassa inställningar på distans via sina mobila enheter. Det öppnar upp för optimerad energiförbrukning och förbättrad komfort.

– Samsung ligger även i framkant när det gäller lösningar med köldmediet R290 som har ett GWP-värde på 3, vilket är betydligt lägre än andra köldmedier. Det går i linje med vår gemensamma vision att hjälpa våra kunder att göra hållbara val och är ett viktigt bidrag till Ahlsells hållbarhetsarbete, fortsätter Magnus Lindqvist.

Under våren 2024 har Samsung genomfört en roadshow för att träffa Ahlsells medarbetare inom Kyl och informera om företaget, produkterna och diskutera hur man på bästa sätt kan samarbeta med varandra. 

– Från Samsungs sida är vi imponerade över Ahlsells organisation och det stora engagemang som finns hos medarbetarna. Det bådar gott inför framtiden och vårt gemensamma arbete med kundernas bästa i fokus, avslutar Mette Engström.

Kyl Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript