Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Minst men coolast i Ahlsellfamiljen

2017-06-01

Rötterna till division Kyl går långt tillbaka i tiden, till slutet av 50-talet då importföretaget Sandblom och Stohne fick agenturen för hermetiska kompressorer som licenstillverkade i Frankrike under namnet L’Unite Hermetique, sedermera Tecumseh. Det är ett varumärke som Ahlsell representerar än idag.

 

Förvärv får division Kyl att växa

År 1987 förvärvades Stohne Kyl AB av Boliden, som i sin tur förvärvades av Trelleborg. Stohne Kyl AB hamnade i Trelleborgs affärsområde Ventilationsunion.

Ett år senare, 1988 förvärvades Skaneks A/S i Danmark och Ahlsell Ref Oy bildades i Finland. När Trelleborg sålde Ventilationsunion till BPA 1990 döptes Stohne Kyl om till Ahlsell Kyl och blev ett affärsområde i Ahlsell. Tempcold förvärvades 2006 och konsoliderade Ahlsell Kyl som Nordens största kylgrossist.  

Ahlsell är en av nordens största kylgrossist

Till en början omsatte Ahlsell Kyl 100 miljoner kronor. På 30 år har siffran sexdubblats vilket betyder att Kyl i dag står för cirka 5 procent av Ahlsell Sveriges totala omsättning. Divisionen må vara Ahlsells minsta men den representerar ändå en av Nordens största kylgrossister med cirka 200 medarbetare verksamma på marknaderna i Danmark, Finland, Polen, Ryssland och Sverige. I maj 2017 gick Kyl ihop med VS och bildade divisionen VS & Kyl.

Kyl VS

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.