Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Mer än bara betong

2019-11-18

När du ser en byggnad i betong så syns inte allt det som är nödvändigt för att göra en konstruktion möjlig. Vårt tekniska team inom Ahlsell Betongkomplement har lång erfarenhet, specialistkompetens och vägleder till rätt produktval och helhetslösning i projekteringen, såväl som i pågående byggprojekt.

För att fästa i betong krävs till exempel betonginfästning, för en tät gjutfog krävs rätt vattentätning, för en säker leverans av betongelement krävs rätt lyftdetaljer och så vidare. Listan kan göras lång. Det viktiga att hålla i åtanke är att det inte bara är betong i en betongkonstruktion, utan även en hel rad produkter inom vad som brukar kallas för betonginfästning och betongkomplement.

Samarbete kring infästning med Sormat

Vi på Ahlsell väljer noggrant ut våra samarbetspartners. Sormat är en framgångsrik leverantör inom infästning. Tillsammans strävar vi ständigt efter att ligga i framkant gällande kompetens samt att lansera de senaste, hetaste och mest innovativa produktnyheterna på marknaden. Detta är möjligt med Sormats fabrik för betonginfästning i Åbo, Finland, tillsammans med Ahlsells långa erfarenhet av betongkomplement.

– Att hitta rätt infästning för applikationen ger inte bara en stark konstruktion, utan blir även kostnadseffektivt i slutänden. Varför ska kemisk infästning användas när kraven som ställs uppfylls av en expander som i sin tur monteras snabbare vilket relaterar i ett kostnadseffektivt montage, säger Janne Boström, produktchef på Sormat.

Vattentäta betongkonstruktioner

Vid projektering och byggnation under marknivå kräver konstruktioner stor uppmärksamhet. Det finns många olika lösningar för att uppnå en vattentät konstruktion där flera faktorer måste vägas in.

Hur stor risk är det att konstruktionen kommer att läcka? Vilket vattentryck utsätts konstruktionen för? Vilken konsekvens/kostnad får det om konstruktionen läcker? Vilken miljöprofil har projektet? Vi diskuterar gärna hur vi resonerar kring vattentätning, produktval och riskminimering i olika situationer.

– Med lång erfarenhet och specialistkompetens arbetar vårt tekniska team som rådgivare och vägleder till rätt produktval och helhetslösning i tidigt skede i projekteringen, såväl som i pågående byggprojekt. Vår flexibla produktion både i Hallsberg och Stenkullen tillverkar projektunikt gods som passar just din betongkonstruktion, säger Malin Öster, marknadschef på Ahlsell Betongkomplement.

 

Mer om hur vi jobbar med betonginfästning och vårt infästningssortiment från Sormat

En värdefull resurs kring infästning på Samset
ICON – en guldkantad framtidsbyggnad med utsikt
Sormat - betonginfästning för alla förhållanden
Ahlsells infästningskatalog

Bygg

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.