Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Majornas Isolering kastar loss med material från Ahlsell

2019-10-09

I Sveriges största hamnstad Göteborg driver Bentor Söderlund sedan 1992 företaget Majornas Isolering tillsammans med sin bror Tony. Bland de större och återkommande kunderna finns flera av de frakt- och passagerarrederier vars fartyg trafikerar Göteborg, bland annat Stena Line och DFDS. Leverantörssamarbetet med Ahlsell har vuxit fram genom åren.

Majornas Isolering arbetar med plåt och isolering till fartyg, bygg och industri. Det innebär att man utför teknisk rörisolering, ventilation, plåt, kyla, cellgummi och modern tillverkning av isolermadrasser. Företaget har specialiserat sig på att skräddarsy de isolermattor som används både inom industrin och ombord på allt från fiskebåtar till mindre lastfartyg och stora färjor.

Allt material måste vara marinklassat

Mattorna består av stenullsisolering från bland annat Rockwool som kläs med en silikonduk på utsidan och en högtemperatursväv på insidan. En av företagets medarbetare ansvarar för sömnaden och man levererar även mattor på beställning till andra isolerföretag.

- Utmaningen med att jobba ombord på fartyg är att maskinrummen ofta är trånga och otillgängliga. Sedan är det förstås tidsaspekten. Det är sällan fartygen ligger vid kaj någon längre tid och det är då vi måste passa på att utföra våra uppdrag. Blir det kort om tid händer det att vi får följa med ut till havs, men att jobba i ett maskinrum under gång är någonting man helst vill slippa, säger Bentor Söderlund.

Att arbeta med fartygsisolering ställer även speciella krav när det gäller val av material. Allting som används ombord måste vara marinklassat, vilket anges med en liten symbol i form av en fartygsratt. Mattorna används för att isolera bort värmen som fartygens avgasrör och kompensatorer alstrar under gång.

Smidigt att kunna styra leveranserna

Bentor och hans medarbetare på Majornas Isolering är nöjda med samarbetet med Ahlsell som med åren vuxit som leverantör. Numera är beställningarna betydligt mycket större än den stenullsisolering som varje vecka anländer till verkstaden. De uppskattar även att antalet butiker i Göteborgstrakten vuxit och att det är smidigt att kunna styra leveranserna när företaget har uppdrag på annan ort.

- Utöver material och förnödenheter har vi upptäckt att Ahlsell har ett väldigt bra utbud av verktyg. Ofta gör jag våra beställningar via webbutiken vilket fungerar mycket bra. Jag tycker att det är skönt att kunna sitta hemma och handla i lugn och ro efter arbetsdagens slut. Finns varorna bara i lager, ja då får vi dem oftast dagen därpå, avslutar Bentor Söderlund.

Isolering

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.