Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Magnelis ger överlägset skydd i de tuffaste miljöerna

2018-12-06

Magnelis är en ny och stark metallbeläggning vars kemiska sammansättning har optimerats för att ge bästa möjliga skydd mot korrosion. Nu erbjuder Ahlsell ventilationsrör belagda med Magnelis som ger ett oslagbart skydd bland annat i tuffa, starkt alkaliska miljöer eller i miljöer som innehåller klorid och ammoniak.

Magnelis framställs i en vanlig industriproduktionslinje för varmförzinkning, men i ett kemiskt unikt zinkmetallbad med 3,5 procent aluminium och 3 procent magnesium. Den treprocentiga andelen magnesium är viktig, eftersom den ger ett stabilt och hållbart lager över hela ytan och ger ett mycket effektivare skydd mot korrosion än beläggningar med ett lägre eller högre innehåll av magnesium.

Självläkning skapar ett skyddande skikt

Magnelis har många korrosionsskyddande egenskaper, men den viktigaste är självläkningen av klippkanter och repor. Självläkningen är en galvanisk process som uppstår i fuktig miljö mellan grundämnen med olika elektrisk laddning. Tack vare fenomenet så ”vandrar” delar av ytbeläggningen till klippkanten/repan och skapar ett skyddande skikt.

Thommy Grundström är arbetsledare/montör på Inlands Luft AB i Örnsköldsvik. Företagets medarbetare är verksamma över hela landet och arbetar med service och entreprenadverksamhet av tekniska installationer för ventilation, VVS och automation. Just nu arbetar man med en stor installation av en ny ventilationsanläggning i den nya indunstningsanläggningen vid Iggesunds bruk.

- Miljön på pappersbruket är tuff vilket betyder att kraven på de material vi använder genomgående har varit mycket hårda. De nya rören belagda med Magnelis har en ovanligt hög korrosionsbeständighet och lämpar sig därför bättre till den här installationen än rör tillverkade i Aluzink®. Samarbetet med Ahlsell har fungerat mycket bra och vi har använt stora rör i dimensioner upp till 1 250 mm i diameter som vi efter beställning fått levererade direkt ut till arbetsplatsen.

Beläggningen är dessutom ett bra val för miljön eftersom avrinningen av zink i naturen är betydligt mindre för Magnelis än för galvat material.

Fem fördelar med Magnelis

• Mycket hög korrosionsbeständighet: tre gånger bättre än galvaniserat stål (baserat på utomhustester)
• Självreparerande effekt som tryggar ett bra kant-/fogskydd
• Breda tillämpningar
• Goda behandlingsmöjligheter
• Miljövänligt

Ventilation

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.