Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Kostnadseffektiva och klimatsmarta lösningar med EEF:s energitjänsteguide

2020-01-13

Branschorganisationen EEF har tillsammans med Energimyndigheten kartlagt installatörer och insett att de har stora möjligheter att reducera energianvändningen inom fastigheter och industrier i Sverige, och på så sätt minska landets klimatpåverkan. Nu finns råd och tips på kostnadseffektiva och klimatsmarta energilösningar samlade i Energitjänsteguiden.

Vi på Ahlsell är medlem i branschorganisationen EEF, Energieffektiviseringsföretagen, som arbetar för ett 100 % förnybart energisystem. Det är utveckling vi stöttar. EEF samlar företag som erbjuder produkter och tjänster inom allt från energimätningar och VVS till belysning och isolering. Tillsammans med Energimyndigheten har de kartlagt över 35 000 installatörer och insett att de besitter en enorm potential för att reducera energianvändningen inom fastigheter och industrier i Sverige, och därigenom minska landets klimatpåverkan.

Kostnadseffektiva och klimatsmarta energilösningar

Kunderna efterfrågar kostnadseffektiva och klimatsmarta energilösningar - en lägre energianvändning ger lägre klimatpåverkan och lägre elräkning. Läs gärna mer om hur du som installatör och hantverkare kan möta kundbehovet med klimatsmarta lösningar i Energitjänsteguiden. Där finns en serie i tio korta avsnitt med konkreta tips och råd om hur du kan hjälpa dina kunder att använda energi mer effektivt och profilera ditt företag som energitjänsteleverantör.

Fokus på minskad miljöpåverkan

Minskad miljöpåverkan är ett av fyra fokusområden i vår hållbarhetsstrategi. Ett exempel på vårt arbete är att vi sedan 2018 har satsat på teknikspecialister inom ladd och sol för att kunna erbjuda rätt kompetens. En stor del av deras jobb är att öka kunskapen om solpaneler och laddstolpar. Och våra belysningsspecialister bistår självklart med energieffektiva produktval. Vi försöker också leva som vi lär. Ahlsells nya flagship store i Mölndal är till en fjärdedel är täckt med solceller. Fastigheten är optimerad för att minska energiförbrukningen och ligger placerad på ett sätt som minskar solvärmelasten. Solcellsanläggningen gör att butiken i princip är självförsörjande på el.

Tillsammans med dig som kund kan vi nå ett 100 % förnybart energisystem och reducera Sveriges klimatpåverkan.

 

Mer läsning

Övikshem gör solklar satsning på framtidens energi
Hållbart och inspirerande i ny flagship store
Ny kompetens inom solceller och laddstolpar
Ahlsells belysningsspecialister
Ahlsells hållbarhetsarbete

Hållbarhet Nyheter Tjänster

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.