Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Isolering med brandsäkerhet och kvalitet i fokus

2020-03-05

Nu pågår förberedelserna inför öppnandet av ICA Supermarket i nya Fanfaren i Karlstad. Det är en kontorsfastighet där brandsäkerhet och kvalitet haft högsta fokus. Ahlsell har levererat den tekniska isoleringen från Rockwool till DT Isoleringsteknik som ansvarat för installationerna.

Den nya ICA-butiken i Karlstad är en del av det omtalade projektet Fanfaren, som även kommer rymma kontor, hotell och en rad andra servicefunktioner.

Passivt brandskydd baserat på stenullens goda brandegenskaper

I projektet har det varit viktigt att säkerställa en energieffektiv och brandsäker isolering. Uppdraget gick till DT Isoleringsteknik i Grums som har monterat brand- och värmeisolering på ventilationskanalerna samt övriga delar av fastigheten som behöver brandskyddas. DT Isoleringsteknik startade 2015 och har i dag 18 medarbetare som utför alla typer av isoleringsarbeten i hela Mellansverige

- Som passivt brandskydd i taket valde vi Rockwool Conlit 150, som vi vet håller hög kvalitet och dessutom är smidig att montera, säger Daniel Lehn på DT Isoleringsteknik.

Conlit 150 är tillverkad av vattenavvisande stenull. Det är en styv och hård produkt med mycket bra motståndskraft mot värmestrålning, vilket gör att den lämpar sig bra för brandskydd. Det är förstås extra viktigt i en offentlig byggnad där många människor vistas varje dag.

- För isolering av rörinstallationerna valdes Rockwool Rörskål 800. Användningsområdet för denna produkt är främst värme-, kondens- och brandisolering.

Värdefullt med dagliga, välplanerade leveranser

Daniel Lehn berättar att det gick åt en hel del rörskål under arbetet. Bara ICA-butiken krävde ett par kilometer Rörskål 800, och då återstår fortfarande större delen av arbetet i och med de kommande montagen i Fanfaren.

Isoleringen från Rockwool levererades från Ahlsell i Karlstad och Daniel Lehn lyfter det goda samarbetet mellan parterna.

- Vi har ett mycket bra samarbete med Ahlsell och uppskattar den goda servicen från säljarna som alltid ställer upp. Majoriteten av våra inköp görs via webbutiken vilket är både enkelt och smidigt. I just det här projektet handlade det om stora mängder isolering, vilket gjorde det värdefullt att få dagliga leveranser som vara noga planerade från Ahlsells sida. Det fungerade utmärkt, säger Daniel Lehn.

ICA-butiken i Fanfaren står klar våren 2020 men då kommer DT Isoleringsteknik redan vara igång med isoleringen av nya delar av Fanfaren.

- Vi ser fram emot att fortsätta jobba med både Rockwool och Ahlsell på det här effektiva sättet, avslutar Daniel Lehn.

Isolering Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.