Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Inomhusmiljön i fokus när Hammarö bygger nya skolor

2021-03-05

I värmländska Hammarö pågår just nu ett stort ny- och ombyggnadsprojekt av skolor och förskolor. Caverion ansvarar för ventilationen i flera av skolorna och vi på Ahlsell står för den omfattande leveransen av tilluftsdon från FläktGroup.

Hammarö kommuns stora skolsatsning sträcker sig ända fram till år 2026 och planen är att totalt 18 skolor, förskolor och idrottshallar ska renoveras eller byggas nya. För att barnen ska få en så bra arbetsmiljö som möjligt, är framför allt ventilationen viktig. Att tänka långsiktigt och installera ventilation som ger godkända luftflöden både i dag och många år framöver är därför en viktig del i projekten.

Caverion är specialister på smarta och hållbara lösningar för byggnationer och ansvarar för ventilationen i fyra av de skolor och förskolor som just nu byggs i Hammarö. Projekten ingår i ett samverkansprojekt som företaget ByggDialog driver på uppdrag av Hammarö kommun.

Rätt pris och ett bra upplägg kring lagerhållning

Erik Kihlman är projektledare för arbetet i två av skolorna. Han utgår från Karlstad där ventilation och luftbehandling är ett av Caverions teknikområden.

- Vi köper don från FläktGroup via Ahlsell som ska sprida tilluft i skolornas samtliga utrymmen i skolorna. I snitt monteras fyra don per klassrum och jag räknar med att vi allt som allt köper cirka 1 000 don.

Det finns flera anledningar till att Caverion valde oss på Ahlsell som leverantör av don till projekten. Två av faktorerna som avgjorde var priset i kombination med att vi också kunde erbjuda ett bra upplägg kring lagerhållning. För Caverion känns det tryggt att de aktuella donen från FläktGroup nu finns lagerförda för snabb leverans från vårt logistikcentrum i Hallsberg.

- Jag tycker att rutinerna kring våra leveranser sköts på ett väldigt bra sätt från Ahlsells sida. Materialet levereras direkt ut till skolorna där vi jobbar och det har inte varit några problem att med kort varsel ändra leveranstid om förutsättningarna i projektet har förändrats, säger Erik Kihlman.

Caverions arbeten i Hammarö kommun inleddes hösten 2020 och man räknar med att samtliga projekt ska vara färdigställda i november 2021.

Ventilation

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.