Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Häv & Gräv höjer sig över mängden

2020-06-04

Häv & Gräv i Östergötland AB är mark- och anläggningsföretaget som tagit marknadsandelar i en expansiv del av landet. Företaget har många ben att stå på och ser sin bredd som en viktig framgångsfaktor. Faktum är att ingenting verkar vara omöjligt för det glada gänget i Norrköping.

Driv, motivation och ett stort intresse för maskiner var grunden till att bröderna Kalle Moberg och David Andersson startade Häv & Gräv 2002. Sedan dess har företaget vuxit rejält och har i dag en omsättning på över 130 miljoner, 60 anställda medarbetare, ett tiotal inhyrda och 50-talet maskiner. Det är ett ungt och friskt företag med bred kunskap inom mark- och anläggning, stora resurser och inte minst en positiv syn på tillvaron. Huvudkontor och verkstad ligger i Norrköping och majoriteten av uppdragen utförs i Östergötland, Småland och Sörmland.

- Vi har en stor och bred kompetens i företaget med allt från egna projektledare till mättekniker, markarbetare, maskinförare, sprängare och verkstadsarbetare. Det gör att vi kan erbjuda ett brett utbud av tjänster inom mark och anläggning. Dessutom äger vi hela vår maskinpark vilket stärker vår konkurrenskraft ytterligare, säger Pelle Mattson som är projektledare med ansvar för Häv & Grävs VA-entreprenader.

Ahlsell hjälpte oss att hitta likvärdiga produkter till ett lägre pris

Uppdragen varierar och man åtar sig alla typer av markjobb. Under de senaste åren har Häv & Gräv utfört mycket VA-arbeten med både självfallsledningar och tryckledningar, samt grundläggnings- och finplaneringsentreprenader. Det var till exempel Häv & Gräv som utförde markentreprenaden för Ahlsells nya anläggning i Norrköping som öppnade i slutet av april.

- På VA-sidan har vi ramavtal med Nodra som är Norrköpings kommunala vatten- och avfallsbolag. Vi har också ramavtal med kommunens fastighetsbolag Norevo. Som renodlat markföretag är vi stora här i Norrköping.

Företagets expansiva framfart märks också hos Ahlsell vars försäljning till Häv & Gräv vuxit ordentligt under de senaste två åren.

- Vi har ett nära och bra samarbete med Ahlsell. De har varit väldigt vassa och bland annat hjälpt oss i arbetet med att ro iland ett stort ramavtal med Nodra. Framför allt erbjöd de lite andra lösningar och hjälpte oss att hitta likvärdiga produkter till ett lägre pris. Sedan är vi förstås bortskämda med leveranserna och att få materialet dagen efter beställning.

Inget jobb är för stort eller för litet

Pelle Mattsson ser ljust på framtiden, trots att den rådande Coronapandemin gjort att flera stora fastighetsägare stoppat kommande projekt. De förberedande arbetena för Ostlänken är redan i full gång. Dessutom renoveras en stor VA-ledning inne i Norrköpings hamn vilket också fört med sig en hel del arbete. Att Häv & Gräv har en stor bredd i sitt tjänsteutbud är en stor fördel liksom inställningen att inget jobb är för stort eller för litet.

Företaget arbetar efter principen att köra på så länge det är roligt. Ekonomin är god vilket gjort att det funnits utrymme för att investera i nya maskiner och utrustning. Det motiverar medarbetarna som får utvecklas i takt med den senaste tekniken.

- Har man nya, fräscha maskiner och hänger med i utvecklingen blir det roligt att jobba. Det, liksom att våra ägare Kalle och David inte gärna lämnar hytten utan sitter och gräver själva hela dagarna, är en styrka för företaget. Deras positiva inställning smittar av sig och närvaron ute på arbetsplatserna ger en bra känsla och ett driv utöver det vanliga, avslutar Pelle Mattson.

VA

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.