Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Förvärvet av Heri stärker vårt plåterbjudande i norra Sverige

2024-06-04

I maj blev Ahlsells förvärv av Heri klart. Det är ett anrikt grossistföretag inom plåt, takavvattning och taksäkerhet, med butik och lager i Kiruna och Luleå. Vi ser nu fram emot ett givande samarbete med Heri som kommer att förstärka våra resurser och göra oss ännu bättre på att serva våra kunder i norra Sverige.

Heri är ett familjeföretag som grundades 1977 av Hans och Laila Erlandsson och har sedan dess vuxit och utvecklats till en betydande aktör inom bygg- och plåtindustrin i regionen. Med en tydlig vision för framtiden har Heri lyckats kombinera innovation med en stark familjetradition.

– Heris starka närvaro i Luleå och Kiruna ger oss mer muskler och helt nya förutsättningar att utveckla vårt plåterbjudande. Företaget har ett imponerande rykte och är skickliga på att leverera kompletta byggprojekt och stålhallar. Med förvärvet ökar vi vår kompetens och kapacitet, vilket gör att vi kan erbjuda ännu bättre tjänster till våra kunder, säger Stefan Berngrim, segmentschef Plåt på Ahlsell.

 

Rätt produkter och kompetens

För våra kunder i norra Sverige innebär förvärvet flera fördelar. Heri bidrar med spetskompetens och en bred produktportfölj, medan Ahlsell tillför resurser och logistikhantering i världsklass. 

Tillsammans kan vi erbjuda en mer komplett service och möta behoven hos både små enmansföretag och stora riksbyggare.

– Vi har vuxit från att sälja kabelstegar och moraknivar till att bli en bygg- och industrigrossist med fokus på takplåt, väggelement och avvattning. Vår affärsidé har alltid varit att erbjuda rätt produkter till våra kunder och att dela med oss av vår kompetens, säger Yvonne Erlandsson, vd på Heri.

 

Hållbarhet i fokus

Hållbarhet är en gemensam nämnare för både Heri och Ahlsell. Heri har investerat i solpaneler och kör sina maskiner på miljöbränsle. Verksamhetens dieseldrivna liftar har fasats ut till förmån för eldrivna alternativ och i dag är närmare 85 procent av vagnparken hybrid- eller batteridriven. Heri har även ett stort fokus på säkerhet och erbjuder utbildningar för mobila arbetsplattformar och personligt fallskydd.

– Vi har utvecklat Heri så långt vi kan själva. Med Ahlsell i ryggen får vi de resurser som krävs för att fortsätta växa och vara en del av den gröna omställningen i regionen. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan göra något riktigt bra för våra kunder och för plåtmarknaden i övre Norrland, avslutar Yvonne Erlandsson.

Nyheter Plåt

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript