Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Förfalsad plåt ger mer tid för hantverket

2022-12-05

För att förenkla arbetet ute på arbetsplatsen, använder Katrineholms Plåt & Vent förfalsade plåtskivor från Plannja till ett aktuellt villaprojekt. Allt material kommer från Ahlsell, som även bistår med leveranserna. – Med en oslagbar logistik, bra service och ett brett utbud ser jag ingen anledning att handla någon annanstans, säger delägaren Mikael Durlind.

På en större villa i Flen håller ett nytt plåttak på att komma på plats. Det är Katrineholms Plåt & Vent AB som fått i uppdrag att utföra arbetet på det omkring 250 kvadratmeter stora taket. Till jobbet används förfalsade plåtskivor från Plannja belagda med premiummaterialet GreenCoat® som levereras i häckar direkt till arbetsplatsen.

- Det sparar enormt mycket tid och förarbete att kunna få förfalsad plåt direkt till arbetsplatsen. Annars hade vi behövt göra falsningen själva i vår verkstad och sedan transportera plåten ut till bygget, alternativt köra ut maskiner till arbetsplatsen och behöva göra falsning och beskärning på plats, berättar Mikael Durlind som sedan 2019 äger företaget tillsammans med kollegan Hannes Hellmark.

Att materialet dessutom levereras i häckar och rätt sorterade från början, innebär att plåtslagarna på plats bara kan gå ner och hämta rätt plåt direkt ur emballaget, utan att behöva paketera om för att hitta rätt bit.

Uppskattad logistik hos Ahlsell

I dag har Katrineholms Plåt & Vent elva medarbetare, och även om namnet, som lever kvar sedan företaget startade 1976, säger något annat så jobbar de nu för tiden nästan uteslutande med byggplåt. Företaget handlar majoriteten av sitt material från Ahlsell och har så gjort under flera år.

- Det fungerar väldigt bra. Vi får alltid snabba svar på våra frågor och de hittar olika alternativ eller hjälper oss med problemlösning när det behövs. Jag uppskattar att det är få kontaktytor och jag bara behöver ringa till vår kontakt Johan Eklind, så löser han det vi ber honom om, även när det ligger utanför hans område, säger Mikael.

Även Johan Eklind, utesäljare på Ahlsell, uppskattar samarbetet Katrineholms Plåt & Vent.

- Det är en väldigt bra kund som vi har ett givande samarbete med. Plåtslagarna kommer med frågor som gör att vi får utmana oss själva lite för att lösa de problem som kan uppstå. Det gör oss bättre och mer pålästa om produkterna, säger han.

Utöver bra service, utbud och priser, är logistiken något som Mikael berömmer.

- Gällande projektet med plåttaket i Flen så har inte någon leverans varit sen. Det är de aldrig annars heller, det är så vi kan ställa klockan efter dem. Att det dessutom går att beställa ända fram till klockan 18:00 på eftermiddagen och få leverans dagen efter, är riktigt bra.

Lyhörda och närvarande i alla lägen

De pålitliga och snabba leveranserna hjälper Mikael och hans kollegor att göra ett bra jobb gentemot sina kunder.

- Vi har många snickare som köper plåt av oss och sedan monterar den själva. Det betyder mycket att vi kan erbjuda leverans redan dagen efter och varje dag i veckan. Även i de fall där vi tar oss an hela projekt så är det värdefullt, förklarar Mikael.

Mikael ser fram emot att fortsätta samarbetet med Ahlsell och Johan som han menar är både lyhörd och närvarande, även om det skulle uppstå problem.

- En gång fick vi takluckor som hade fel. Då ringde Johan upp och bad om att få komma och titta på produkterna. Efter sitt besök såg han till att snabbt lösa situationen. Sådant uppskattas och gör att vi gärna jobbar vidare med Ahlsell. Det är enkelt, deras utbud är brett och servicen är jättebra, sammanfattar Mikael.

Nyheter Plåt

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript