Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Förebygg energiförluster med ArmaFix VVS

2024-03-13

ArmaFix VVS-distansskål från Armacell är ett bra exempel på hur återvunna material kan användas för att skapa högpresterande produkter som bidrar till en minskad miljöpåverkan. Distansskålen är tillverkad av återvunnet PET-material och erbjuder en effektiv isoleringslösning för varma rörupphängningar.

Trots att energiförlusten som uppstår vid rörklammer direkt monterad på röret motsvarar en energiförlust på upp till 1 meter oisolerat rör, är det fortfarande ett vanligt förekommande arbetssätt. Lösningen för att undvika onödig energiförlust är att använda ArmaFix VVS.

ArmaFix VVS är en distansskål som är designad för att förhindra energiförluster genom värmebryggor vid upphängningspunkterna för rör vilket är kritisk för att upprätthålla hela det isolerade systemets energieffektivitet. Distansskålen är lätt att installera och möjliggör energibesparingar på̊ upp till 15 procent inuti och 25 procent utanför byggnader, jämfört med oisolerad rörklammer monterad direkt på röret.

Med ett temperaturområde upp till +110°C och anpassad för att passa standardtjocklekar för mineralull, erbjuder ArmaFix VVS en miljövänlig lösning som minskar energiförlusterna. Distansskålen är utformad för isoleringstjocklekar mellan 20 och 120 millimeter och lämpar sig för rörytterdiametrar från 15 upp till 114 millimeter.

 

Mer hållbara installationer med ArmaFix VVS

ArmaFix VVS är tillverkad av återvunna PET-flaskor. Samtliga produktionsrester från tillverkningen används till nya PET-produkter som i sin tur också kan återvinnas. PET har utmärkta miljöegenskaper, bland annat eftersom tillverkning av produkter producerade av återvunnen PET kräver 40 procent mindre energi vid tillverkningen och genererar 30 procent mindre CO2-emissioner än konventionella PET-material. Aarmacell erbjuder även en möjlighet att återbruka PET-materialet i ArmaFix VVS vid exempelvis rivning där det återbrukade materialet kan användas för produktion av nya PET-produkter.

Fredrik Arvidsson, vd på Comfort Isolering Lund har köpt ArmaFix VVS till installationerna vid ett större bostadsprojekt i Malmö. Projektet tillämpar den nya Branschstandard Teknisk Isolering, BTI:2023, som bidrar till mer hållbara installationer och tar hänsyn till olika materialval och lösningar, till exempel isolerade rörupphängningar.

– Den nya standarden gör det möjligt att lägga en tunnare isolering. Genom att gå ner i dimensioner på rörskålen kan vi spara in på material och minska vår miljöpåverkan i projektet tack vare färre transporter. Dessutom påverkas arbetsmiljön i positiv riktning eftersom materialet inte blir lika tungt att hantera.

ArmaFix VVS levereras komplett med en matchande rörklammer i en praktisk kombiförpackning. Distansskålen är framställd enligt europeisk standard vilket garanterar hög kvalitet och prestanda.

Nyheter Isolering

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript