Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Eurolan är på din sida när datanät blir fastighetsnät

2023-04-25

Ahlsells förvärv av det svenska bolaget Eurolan för två år sedan har på många sätt bidragit till att stärka vår tekniska kompetens och hela vårt produkterbjudande inom ett högprioriterat teknikområde. Varumärket ingår nu som en självklar del av Ahlsell där arbetet med att driva utvecklingen framåt och öka tillgängligheten på Eurolans produkter fortsätter.

När Ahlsell förvärvade Eurolan i början av 2021 var bolaget en av de ledande nordiska leverantörerna av koppar och fiberoptiska fastighetsnät (SCS), fiber till hemmet (FTTx) och universellt hemnätverk. Det är produkter som används i en rad olika miljöer, bland annat i sjukhus- och kontorsmiljöer, fiber till villa, 5G och i säkerhetslösningar.

– Eurolan har ökat Ahlsells förutsättningar att arbeta närmare kunden och presentera helhetslösningar med en riktigt bra prisbild. Som installatör innebär det att du får större möjlighet att utveckla din affär och ligga steget före, säger Fredrik Lindgren, Head of Eurolan, Nordic Telecom & Data på Ahlsell och tidigare vd på Eurolan.

Eurolan erbjuder en unik helhet

Det teknikskifte som vi är mitt uppe i med RP klassade (fjärrmatningsklassade) fastighetsnät innebär bland annat att nätverkskabeln kommer att användas både för kommunikation och strömförsörjning (PoE) för fastighetsfunktioner. Det öppnar upp för många intressanta möjligheter. Datanätet som tidigare främst skickat datatrafik till våra datorer kommer framöver att sammankoppla det mesta i våra smarta fastigheter. Accesspunkter, passagesystem, ventilationsstyrning, informationsskärmar och IOT-sensorer kommer inte bara förses med nätverkstrafik utan också med ström via fjärmmatning från nätverkskabeln. Eurolan, vars produkter är kända för sin kvalitet, tillgänglighet, användarvänlighet och produktbredd, står väl rustat för detta teknikskifte som ställer högre krav på produkterna.

– Vi märker att många uppskattar att få tillgång till den produktbredd som Eurolan erbjuder och det förenklar så klart vardagen att kunna handla allting under ett och samma tak. Vi har kollegor i branschen som kan presentera delar av vårt utbud, men ingen som når upp till den unika helhet som vi erbjuder, fortsätter Fredrik Lindgren.

I dag finns Eurolans sortiment lagerlagt i Ahlsells tre logistikcentrum i Sverige, Norge och Finland för leverans dagen efter beställning. Tillgängligheten har också ökat tack vare Ahlsells butiksnätverk och att majoriteten av produkterna tillverkas i Europa. Det ger bättre kontroll över produktionen, säkrare leveranstider liksom kortare fraktvägar vilket är mer hållbart. Hållbarhetsaspekten finns också med när Eurolan inom kort lanserar nya, uppdaterade förpackningar. Här är pappersinstruktionerna ersatta med QR-koder vilket bidrar till att spara både kostnader och resurser.

Lösningar som uppfyller nya, högre krav

I takt med att fastighetsnäten blir en allt viktigare del av fastigheten och bärare av flera fastighetsfunktioner ställs helt nya krav på utförande och kompetens. Att projektera och installera handlar om att skapa en standardiserad infrastruktur för fastighetens tekniska system, där ingenting får brista.

Att kompetensen kring Eurolans produkter nu ingår som en del av Ahlsell innebär att det blivit lättare att erbjuda utbildningar, både kring standarder och eventuella behörigheter, men också hur produkterna fungerar rent praktiskt.

– Med Eurolan är vi på Ahlsell väl förberedda med lösningar som uppfyller de nya kraven som omfattar kabelsystemet. Vi finns även tillhands för att informera och utbilda våra kunder om vad som gäller vid installationer som ska uppfylla de nya fjärrmatningskraven, avslutar Fredrik Lindgren.

Nyheter EL

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript