Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Därför ska du prata energilagring med oss på Ahlsell

2022-03-04

Vi ligger i framkant och strävar efter att hela tiden utveckla vårt erbjudande kring ny, spännande teknik som ger ett mervärde. Ett av våra satsningsområden är Energilagring. Här utvecklas vi på Ahlsell nu starkt tillsammans med våra leverantörer för att kunna vara först med det senaste och bidra till riktigt bra lösningar för dig som kund.

Den senaste tiden har elpriserna rusat i höjden och varit rekordhöga. Det har fått många av oss att fundera på vad vi kan göra för att påverka vår elkostnad. Under 2021 investerade till exempel rekordmånga svenskar i solpaneler där de ökade elpriserna kan vara en förklaring till det stora intresset. Nu intresserar sig allt fler av möjligheten att kunna lagra energin från sina solpaneler.

– Vi märker att intresset för energilagring har ökat och att det är ett teknikområde som rör sig snabbt framåt. Det ställer höga krav på Ahlsell och våra medarbetare som behöver ha rätt teknisk kompetens och hålla sig uppdaterade. Allt för att kunna ge våra kunder det stöd de förväntar sig, säger Patrik Larsson som sedan hösten 2021 arbetar som specialistsäljare inom Ny teknik med fokus på Sol och Energilagring.

På bilderna ovan: Patrik Larsson, specialistsäljare inom Ny teknik med fokus på Sol och Energilagring här på Ahlsell.

Närproducerad grön el när behovet är som störst

Att kunna lagra energi är en viktig pusselbit i omställningen från fossil energi till förnybar energi. Eftersom solpanelerna producerar som mest el när vi behöver den som minst är det förstås en bra idé att lagra elen som solpanelerna producerar under dagen. Då blir det möjligt att använda närproducerad grön el även när solen gått ner och behovet av el är som störst. Ett energilager kan även hjälpa företag och större fastighetsägare att kapa effekttopparna som uppstår när många använder elnätet och elpriset är som högst.

– I dag är det många konsumenter som tittar på möjligheten att kunna koppla ett energilager till sin elbilsladdning, men jag tror att mycket kommer att hända totalt sett. Många vill bli mer självständiga och få möjlighet att påverka sin energikostnad både på elnät och energi. Ett energilager kan även fungera som reservkraft vid strömavbrott där man kan adressera elen till viktiga punkter i huset, säger Patrik Larsson.

Trygga investeringar inom ny, hållbar teknik

Patrik Larsson betonar att det här är ett nytt teknikområde där det fortfarande finns frågetecken som behöver rätas ut. Inte minst kring sådant som rör säkerheten och där det finns standarder och specifikationer att förhålla sig till.

– I dag kan man köpa det mesta på internet där det finns stora, internationella webbutiker som tillhandahåller den här typen av produkter. Frågan är var, hur och under vilka förhållanden dessa produceras? Hur säkra och hållbara är leveranserna och vad händer när någonting krånglar vid installationen och man behöver få svar på en fråga?

Vi på Ahlsell har redan väletablerade samarbeten med flera stora aktörer inom energilagring där samtliga har sin tillverkning inom EU.

– Vi kan leverera energilager till allt från villan ända upp till större industrifastigheter. Tillsammans med våra leverantörer är vi med och utbildar intresserade installatörer. Vi hjälper till med kalkyler för att optimera anläggningen och finns alltid med som ett stöd. Investeringar inom ny, hållbar teknik ska kännas trygga och säkra, både för våra installatörer och deras kunder. Därför har vi valt ut våra leverantörer med stor omsorg och säkerställt att de representerar produkter som vi kan ställa oss bakom, säger Patrik Larsson.

 

Mer för dig som jobbar inom el, ladd och energilagring

EL Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript