Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Brunskogs Entreprenad vässar offerterna med hjälp av Ahlsell

2022-12-05

Brunskogs Entreprenad i värmländska Brunskog är en entreprenadfirma som använder Ahlsell som resurs vid sina upphandlingar. – Genom att samarbeta med Ahlsell kan vi spara flera dagars arbete på stora upphandlingar, säger Robin Gustafsson, delägare och arbetschef på Brunskogs Entreprenad AB.

Det är fullt upp hos Brunskogs Entreprenad som har många intressanta projekt på gång. Företaget har 15 medarbetare och med sina underentreprenörer är det ofta omkring 25 personer som är verksamma i projekten. Utöver alla slags markarbeten utför Brunskogs även finplaneringsarbeten, bland annat anläggning av gräsytor och byggande av murar med mera. På vintern ingår även snöröjning i arbetsuppgifterna.

- Vi ser oss som kompletta inom markentreprenad. Bland våra arbeten märks många hus- och industrigrunder. Kunderna utgörs både av privatpersoner, företag och kommuner, berättar Robin Gustafsson.

Just nu uppförs även två byggnader på vardera 750 kvadratmeter. Den ena ska Brunskogs använda själva som kontor, verkstad och tvätthall. Den andra kommer de att hyra ut. Entreprenadfirman ska också dra i gång ett stort bygge i Sulvik strax utanför Arvika. I ett eftertraktat läge intill sjön Glafsfjorden, kommer de i egen regi uppföra elva villatomter som sedan ska säljas vidare.

En helhetslösning som kan spara flera dagars arbete

Brunskogs Entreprenad är medlem i Maskinentreprenörerna. Förutom att dra nytta av förmånliga priser på produkter och material, med inbakad ME-rabatt, använder de oss på Ahlsell som en resurs vid upphandlingar.

- Utan Ahlsell skulle vi behöva lägga mycket mer tid på vårt offertarbete. Det gäller förstås främst större entreprenader. Ahlsells helhetslösning sparar enormt mycket tid. På större upphandlingar kan vi spara flera dagars arbete, säger Robin Gustafsson.

När Ahlsell räknat på allt material som ingår i Brunskogs entreprenader skickar de
tillbaka uppgifterna till Brunskog.

- Vår styrka, som kunden får ta del av, är att vi sitter inne med mycket materialkunskap. Det är något som kan leda till att vi hittar alternativa produkter och lösningar som i sin tur innebär pressade priser, säger Hans Widlund, utesäljare på Ahlsell.

En levande diskussion kring bra miljöval

Från Ahlsell beställer Brunskogs allt från markduk och markrör till avloppsanläggningar och vägtrummor. Ahlsell har en butik i Arvika, granne med Brunskogs nya etablering. Men för smidighetens skull beställer både Robin och företagets arbetsledare upp till 90 procent av allt de köper från Ahlsell via webbutiken. Robin uppskattar även de snabba leveranserna. En beställning som läggs innan klockan sex på kvällen levereras klockan sju morgonen därpå.

- Ahlsell har ett bra utbud och en bra sajt där man kan gå in och leta grejer och få priserna direkt. Supporten är väldigt bra och när jag behöver har jag direktkontakt med Hans Widlund för att diskutera olika lösningar.

Entreprenadfirman får även hjälp av Ahlsell att göra bra miljöval när de beställer olika produkter. I och med att allt material samkörs hålls antalet transporter nere, med lägre koldioxidutsläpp som följd.

- Det är en levande diskussion att välja rätt produkter ur miljösynpunkt. Det kan till exempel handla om olika tillverkningsprocesser för brunnslock och vad det är för plast i markrör, avslutar Robin Gustafsson.

Nyheter VA & Mark

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript