Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Bara fördelar när Vent Group Nordic är en del av Ahlsell

2022-06-02

Bredare utbud, starkare logistik och snabbare leveranser. Fördelarna är många när Vent Group Nordic nu har blivit en del av oss på Ahlsell. – Att få ha kvar den personliga servicen men ändå få tillgång till Ahlsells logistikmuskler ser jag enbart som positivt, säger Per Andersson, kund hos Vent Group Nordic sedan många år tillbaka.

Ravent AB är ett ventilationsföretag som sedan 1979 har bistått kunder med alla former av vent, entreprenader och upprättande av förslag och handlingar för totalentreprenader. I dag är Per Andersson enskild ägare och samarbetar vid behov med flertalet montörer. Per har handlat hos Vent Group Nordic sedan 2012.

– Jag har alltid varit nöjd med både servicen och utbudet som finns på hyllan. Ofta vet jag inte på förhand vad som behövs i projekten och då är det skönt att kunna åka till Vent Group Nordics butiker och veta att jag hittar det som behövs, säger han.

Viktigt att kunna hämta rätt komponenter direkt i butik

Per har under många år jobbat med Ica-butiker och på senare tid även Hemköp-butiker via entreprenören Affärsbyggarna.

– Bland annat har vi nu senast byggt ett nytt beredningskök hos Ica Medborgarplatsen med ett nytt aggregat från Swegon AB samt kåpor från Jeven AB. Det är inte förrän jag är på plats som jag vet hur det ser ut, vad som behöver kompletteras och vilket material som exakt behövs. Därför är det viktigt att kunna åka och hämta rätt komponenter direkt i butik och inte behöva beställa för att invänta leverans nästa dag, förklarar han.

Bättre logistik men samma bra utbud

Att Per och Ravent AB valt att handla hos Vent Group Nordic i alla år, beror lika mycket på utbudet som på den uppskattade servicen. Och att Vent Group Nordic sedan början av 2021 är en del av oss på Ahlsell, ser han enbart som positivt.

– Jag får alltid bra hjälp och riktigt bra personlig service. Deras utbud är också brett med allt från 63 mm till 800 mm på hyllan i Sollentuna och upp till 1 000 mm i Västberga liksom flertalet olika modeller på ventilationsrör och liknande delar. Att jag kan ha kvar min personliga kontakt som bistår mig med bra service, god tillgänglighet och stort utbud samtidigt som det nu blir möjligt att få bättre hjälp med logistik, samfrakt och projektpackning, det underlättar för mig i mitt jobb och känns jättebra, säger Per.

En annan stor fördel är att det nu går att lägga en större beställning innan klockan 15:00 och få leverans redan klockan 07:00 morgonen därpå.

– Det betyder mycket att jag bara behöver en enda grossist som kan bistå mig med många leverantörers produkter. Visst förenklar det min arbetsdag om allt kommer paketerat på samma pall och jag inte behöver ordna med logistik och olika leverantörer själv.

Större möjlighet till samfrakt

Lennart Nordbrandt är säljare hos Vent Group Nordic och han är glad över att kunna erbjuda sina kunder ett bättre utbud, smidigare logistik och fler fraktalternativ.

– Visst är det positivt att vi nu har fått större muskler som företag. Många av våra produkter har samma leverantörer och att vi nu på ett enkelt sätt kan samfrakta och sammanställa allt till slutkund känns jättebra.

Precis som Per är även Lennart positiv till att utbudet nu har breddats. Han märker att möjligheten till samfrakt och olika logistiska lösningar uppskattas bland kunderna, vilket gör jobbet ännu roligare.

– Vi har fått ett ännu bredare sortiment och betydligt större möjlighet att bistå kunden logistiskt. Med kortare leveranstider där kunden får alla sina produkter redan första dagen av projektet blir det enklare att göra ett bra jobb för mig, vilket självklart även uppskattas av våra kunder. Det är en stor styrka att kunna samfrakta produkterna och i samma sändning inkludera både leverans från tillverkare, montagetillbehör och övrigt material.

Ventilation

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript