Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ahlsell utrustar framtidens isoleringsmontörer

2018-12-06

På uppdrag av Arbetsförmedlingen utbildar YrkesAkademin yrkesgrupper där det saknas utbildad arbetskraft, trots att företagens behov av att anställa är stort. Mätningar visar att nästan alla som går en yrkesutbildning genom YrkesAkademin får jobb direkt.

Stefan Persson har varit ansvarig för utbildningen till isoleringsmontör hos YrkesAkademin i Gävle sedan september förra året. Ett uppdrag som han sköter parallellt med arbetet i det egna företaget Gestrike Isoleringsteknik.

- Byggbranschen är alltid på jakt efter kompetenta medarbetare där isoleringsmontör är en yrkeskategori som efterfrågas.  Med lite erfarenhet i bagaget tycker jag att det är både roligt och givande att vara utbildare. Det är ett sätt att utveckla både mig själv och branschen som helhet och ett uppdrag som ger mycket tillbaka, säger Stefan.

Utbildningen pågår under 36 veckor där 6–8 veckor är så kallat arbetsplatsförlagt lärande, APL, ute på ett isoleringsföretag. Deltagarna får sedan gå som lärlingar under cirka ett år för att därefter avlägga ett branschprov.

Att lära känna leverantörerna ingår i utbildningen

Ahlsell är en självklar del av Stefans vardag, både som leverantör till Gestrike Isoleringsteknik, men även till YrkesAkademin som flera gånger i veckan får leveranser av det förbrukningsmaterial som används i utbildningen.

- Jag tycker att det är viktigt att våra kursdeltagare får träffa och bekanta sig med branschens leverantörer redan under utbildningen. Vi har väldigt bra kontakt med Ahlsells utesäljare som brukar besöka oss vid uppstarten. Jag köper det mesta av materialet som används i utbildningen från Ahlsell vilket är allt från verktyg och maskiner till förbrukningsmaterial och personlig skydd.

Utbildningen förser branschen med kompetenta medarbetare

Utöver Ahlsells breda sortiment är det logistiken och de enkla och smidiga beställningsrutinerna som Stefan uppskattar mest.

- Det fungerar kanon, helt enkelt! Lägger jag min beställning i webbutiken innan 18:15 så får jag allting levererat nästa förmiddag, direkt till våra lokaler här i Gävle.

I december 2018 tilldelades utbildningen till isoleringsmontör utmärkelsen ”Förstklassig Skola” av VVS-branschens Yrkesnämnd. Det är ett kvitto och en kvalitetsstämpel på Stefans och YrkesAkademins arbete med att förse branschen med kompetenta medarbetare.

Isolering

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.