Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Vi storsatsar och lägger "beslag" på marknaden

2019-10-09

Under det senaste året har vår satsning på beslag och inredning intensifierats i syfte att synliggöra det spännande sortimentet som vänder sig till många kundkategorier. Satsningen innebär att både antalet artiklar och smarta kringtjänster vuxit.

Ahlsell erbjuder sedan länge ett brett sortiment inom kategorin beslag och inredning. För att nå ut till marknaden har varje region en eller flera dedikerade beslagssäljare som bland annat arbetar med offert och objektsförsäljning.

- Intresset för vårt beslagssortiment har helt klart ökat bland våra kunder. Allt fler inser att det finns mycket att tjäna på att beställa allting från ett och samma ställe. Många har även fått upp ögonen för vårt eget varumärke a-collection med produkter som ligger mycket bra till både kvalitets- och prismässigt, säger Bo Karlsson, produktchef för beslag- och inredning på division Bygg hos Ahlsell.

Egna varumärket a-collection har flera serier för badrum

Allt som allt omfattar kategorin beslag och inredning cirka 8 000 produkter varav cirka 700 är profilerade under Ahlsells egna varumärke a-collection. Varumärket erbjuder flera olika serier för badrum och toalett med differentierad design och monteringsfunktion, bland annat Azur, Basic, Vacuumline och Stickline. Utöver dessa badrumsserier erbjuder varumärket a-collection allt ifrån badrumsskåp, klädkrokar, dörrstoppar, dörrhandtag, hatthyllor och hänglås till duschstänger och duschdraperier.

- Vi har också satsat på att lyfta fram beslagssortimentet i våra butiker och det finns ett färdigt koncept i tre olika storlekar som varje butik kan välja mellan. Under våren kom vår nya, fräscha och uppdaterade beslagskatalog på över 700 sidor. Bara för kunden att beställa eller hämta i närmaste butik. Självklart hittar man även det mesta inom beslag och inredning på vår hemsida, som är öppen för beställning dygnet runt.

Smart och smidigt med sampaketering

Helena Johansson är innesäljare Bygg och har jobbat med beslags- och inredningssortimentet ända sedan hon började på Ahlsell för åtta år sedan. Hon vill gärna lyfta fram möjligheten till sampackning av produkter ur beslagssortimentet som erbjuds under tjänsten Packat & Klart. Det kan till exempel handla om lägenhetspaketering vilket innebär att samtliga beslag som är beställda till ett bygg- eller renoveringsprojekt märks upp och läggs i kartonger som levereras direkt till de lägenheter där de ska monteras. Det kan vara krokar, hatthyllor och trycken, men också större artiklar som duschhörnor.

- Att få rätt produkter levererade till rätt plats och vid rätt tidpunkt sparar förstås mycket tid. Inte minst eftersom hantverkarna slipper springa runt på byggplatsen och invänta leveranser och leta efter material.

Det gäller att hänga med i inredningstrenderna

För Helenas del gäller det att hänga med i inredningstrenderna för att kunna ge goda råd och ta fram förslag till kunderna, både när det gäller färger, material och nya produkter.

- I badrummet är det fortfarande vanligast med beslag i krom och rostfritt, men nu har vi haft en period med detaljer i mässing. Svart är också populärt liksom produkter med borrfritt montage. Det är förstås praktiskt eftersom man slipper ta hänsyn till bakomliggande material, tätskikt och installationer dolda i väggen, avslutar Helena.

 

Här kan du bläddra i beslagskatalogen.

Beslagskatalogen

Bygg

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.