Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ahlsell och HJM tar plåterbjudandet till nya höjder

2023-06-12

I början av 2023 förvärvade Ahlsell HJM Tak & Byggplåt AB som med sina två etableringar i Göteborg är ett företag med stark lokal förankring. Förvärvet stärker inte bara vårt plåterbjudande i Västsverige. Det innebär att vi knyter till oss nya material och leverantörer vilket förbättrar vårt totalerbjudande till alla kunder i branschen.

Sedan Ahlsells satsning på plåt som inleddes i början av 2021 har vi skyndat långsamt och haft en ganska försiktig tillväxtökning. Med förvärvet av HJM tar vi nu ett rejält kliv framåt vilket inte minst kommer att märkas i region Väst. Här kommer våra nya och befintliga kunder att få tillgång det bästa av två världar där HJM:s branschkunskap, leverantörer och stora produktportfölj kompletterats med vår sortimentsbredd, tillgänglighet och oslagbara erbjudande kring leveranser.

– Förvärvet har många uppsidor och ger oss en möjlighet att utvidga vårt erbjudande kring produkter och tjänster. Nu ser vi fram emot att fortsätta utveckla vårt samarbete och skapa ännu bättre förutsättningar för våra kunder, säger Stefan Berngrim, segmentschef Plåt på Ahlsell.

Västsveriges bredaste sortiment av tak- och väggmaterial

HJM startade som ett litet familjeföretag 2011 när bröderna Niklas och Andreas Björk tillsammans med Anders Olausson tog över det välkända Göteborgsföretaget och gjorde en omstart av varumärket som länge vänt sig mot stålkunder. Omstarten innebar en etablering av en ny kundgrupp med fokus på plåtslageri-, bygg- och takkunder. Sedan dess har verksamheten vuxit och familjeföretaget utvecklats till ett starkt lag med 16 medarbetare. I dag erbjuder HJM ett av Västsveriges bredaste sortiment av tak- och väggmaterial från sina två etableringar i Mölndal och Hisings Backa.

– Ahlsells förvärv har tagits emot positivt av våra kunder Vi behåller vår familjära atmosfär, samtidigt som vi får stöd och styrka från Ahlsell vilket tillsammans kommer att göra oss väldigt starka. Ahlsells logistiklösning med leverans dagen efter beställning, tillsammans med våra snabba leveranser av takplåtsmaterial samma dag, ger oss möjlighet att erbjuda en oslagbar service till alla våra kunder, säger Niclas Björk som är vd på HJM.

Välfyllt hämtlager och lokal utkörning

HJM håller en mycket hög servicegrad med två välfyllda hämtlager och lokal utkörning. Tanken framöver är att HJM ska fungera som en liten hubb för de leverantörer som inte finns representerade hos Ahlsell i dag. Det ger våra kunder tillgång till ett bredare sortiment och även till lite unika leverantörer.

– Vi har en bred portfölj av takprodukter och mycket på lager vilket innebär att vi kan serva våra kunder snabbt. De kan antingen hämta sitt material hos oss på morgonen eller få det levererat direkt till byggarbetsplatsen. Vi har två mindre bilar som levererar inom Göteborgsområdet och en större bil som tar hand om längre sträckor. Målsättningen är att vi ska kunna utöka vår leveranskapacitet ännu mer, avslutar Niclas Björk.

 

Nyheter Plåt

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript