Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ahlsell levererar isolering till SCA:s nya massafabrik i Timrå

2018-10-02

I augusti 2015 beslutade SCA:s styrelse att investera 7,8 miljarder i Östrands massafabrik i Timrå. Byggnationen av den nya massafabriken innebär att Timrå och Norrland nu får en massafabrik som i decennier framåt kommer att skapa tillväxt och sysselsättning i Norrland. Satsningen är en av de största industriinvesteringarna i Sverige genom tiderna och den största i Norrland någonsin.

Även om den nya fabriken formellt sett redan är i drift är Bilfinger fortfarande på plats för att utföra de sista isoleringsarbetena.  Med massaindustrin, kärnkraftsindustrin, gruvindustrin och den petrokemiska sektorn som huvudsakliga marknader representerar BiIfinger Sveriges största industriisoleringsföretag. Det är också en av Ahlsell största kunder på isolering där uppdraget i Östrand omfattat leveranser av stora kvantiteter i täta intervaller till arbetsplatsen.

En arbetsplats med stora logistikutmaningar

SCA:s investeringar i den nya massafabriken består av åtta olika delprojekt. Varje delprojekt har varit oerhört omfattande och inneburit stora logistikutmaningar. Bilfinger har varit delaktiga i de flesta delprojekt och allt som allt isolerat cirka 60 000 meter rör av blandade dimensioner och ungefär lika många kvadratmetrar yta på tankar och annan utrustning.

Tillgång till nya produkter via Ahlsell

Kent Westerlund är regionchef för Bilfinger Isolering i norra Sverige och en av projektledarna för isoleringsarbetena i Östrand. Han berättar att Rockwool under projektets gång tagit fram en ny produkt som de inte haft i sitt sortiment tidigare. Det är en styv, spårad skiva som är speciellt anpassad för att isolera tankar och torn.

- Fördelen med den nya skivan, som vi fått tillgång till via Ahlsell, är att man kan gå ner i isoleringstjocklek och dessutom slipper använda någon underkonstruktion.

Rätt material till rätt plats och i rätt tid

Utöver den nya isoleringsskivan från Rockwool har Bilfinger handlat mycket annat material av Ahlsell under projekttiden. Främst handlar det om nätmattor, andra typer av isoleringsskivor och en del rörskålar men även övriga tillbehör såsom skruv, nit och verktyg.

- Vi uppskattar speciellt Ahlsells erbjudande kring logistik. Arbetet i Östrand har pågått samtidigt som fabriken fortfarande varit i drift vilket inneburit att vi haft mycket begränsade lagerytor. Då är det naturligtvis en fördel med Ahlsell som kunnat leverera rätt material till rätt plats dagligen eller veckovis. Sammantaget har vårt samarbete fungerat ypperligt. Vi har haft väldigt bra kontakt med säljarna i Sundsvall som varit mycket hjälpsamma och ställt upp när det dykt upp problem, avslutar Kent Westerlund.

Isolering

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.