Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Vi inleder samarbete med Nordens största leverantör av laddutrustning till elbilar

2019-12-05

I våras inledde laddgiganten DEFA och Ahlsell ett omfattande samarbete kring elbilsladdning för den svenska marknaden. Vi erbjuder därmed ett komplett och välbeprövat sortiment av laddstationer för bostadsrättsföreningar, kommunala och privata bostadsbolag, företag med elbilsflottor liksom laddlösningar för publika miljöer.

e-mobility är ett prioriterat affärsområde som spås en kraftig tillväxt. Nu rustar vi med DEFA:s hjälp organisationen med kompetens inom såväl hårdvara, funktionalitet och styrning som mjukvara och betallösningar samt ytterligare molntjänster. Målsättningen är att befästa vår position som ledande elgrossist genom att säkerställa en bred och djup kompetens inom elbilsladdning med framtidssäkrad lastbalansering och tillförlitlighet.

Elbilar blir allt vanligare och behovet med fler laddstationer ökar. Roger Nilsson, KAM Elinstallation, Ladd och sol inom Ahlsell, tipsar om tre viktiga saker att tänka på.

  • Kunden vill gärna börja med att ersätta en eller ett par motorvärmaruttag och byta ut dessa till ladduttag. Det blir ofta en nödlösning som inte kommer att hålla i längden. Det lönar sig att tänka större och förbereda för framtiden även om man i nuläget bara vill installera ett par laddpunkter. Tag hjälp av en specialist för att framtidssäkra anläggningen.
  • Kommunikation och utrustning för lastbalansering är A och O för en lyckad anläggning. Ahlsell har ett brett sortiment.
  • Ahlsell arbetar med marknadsledande leverantörer vilket ger dig trygghet, garantier och tillgång till de bästa produkterna på marknaden.

Framtidens lösningar för laddinfrastruktur

Ahlsell har sedan tidigare en produktportfölj som innehåller belysning, solpaneler och laddstolpar. I och med satsningen på e-mobility kompletterar vi nu erbjudandet till marknaden ytterligare för att tillgodose de ökade behoven från kund och erbjuda framtidens lösningar för laddinfrastruktur.

– Allt fler vill vara med och skapa framtidens fossilfria samhälle och vi ser att intresset av laddlösningar för elbilar har ökat dramatiskt. För oss är det viktigt att kunna erbjuda våra kunder produkter som grundar sig på ett kunskapsbaserat synsätt kring kvalitet och säkerhet, säger Marcus Aldrin Andersson, segmentschef Fastighet på Ahlsell.

Oberoende av elleverantör och obunden av abonnemang

Fördelen med DEFA:s lösning är att de är oberoende av elleverantör och inte heller bunden till abonnemang hos operatör, vilket ger en betydligt lägre totalkostnad över tid. Enbart i Norden finns fler än 75 000 installerade DEFA laddstationer och i sortimentet ingår stationer som är flerfaldiga testvinnare i Europa. Molntjänsten CloudCharge finns att ladda ner på App Store med laddaccess som är integrerad fullt ut mot tjänsten EasyPark.

– Som en av Sveriges ledande el-teknikgrossister är Ahlsell en viktig aktör och samarbetspartner både för oss och andra som vill agera kraftfullt i en snabbt växande marknad. Tillsammans med Ahlsell kan vi nå ut till marknaden med kvalitetssäkrade och skalbara lösningar, säger Martin Jonsson, vd DEFA Sverige.

 

Mer läsning för dig intresserad av laddutrustning och solceller

Villa Björnrike – ett spännande solcellsprojekt i fjällvärlden
Övikshem gör solklar satsning på framtidens energi
Ahlsell tillför ny kompetens inom solceller och laddstolpar
Ökad efterfrågan på laddstolpar
Nya möjligheter med ladda-hemma-stödet och Klimatklivet
Kungsbacka kommun satsar på solceller och elbilar
Piteå bygger ut laddinfrastrukturen för elbilar
Trollhättan laddar upp med hjälp av Ahlsell

Fastighet EL Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.